Peili unessa

Unessa peilistä vastaan katsovat asiat kuvastavat unennäkijää itseään ja hänen sisäistä elämäänsä, tunteita, tietoisia ajatuksia ja alitajuntaa. Peilistä heijastuva omakuva kertoo itsen näkemisestä ja ymmärtämisestä.

Jos peilistä vastaan katsova minäkuva on tuttu ja miellyttävä, se kertoo unennäkijän hyvästä olosta omana itsenään, tasapainosta ja hyvästä itsetuntemuksesta.

Jos taas peilissä näkyvä hahmo on outo, voi unennäkijä odottaa pääsevänsä kosketuksiin uusiin ja ennestään ehkä täysin tuntemattomiin puoliin ja piirteisiin itsestään – itsetuntemus kasvaa ja syventyy.

Korostuuko peilikuvassa jokin ominaisuus tai piirre? Jos unessa kiinnittää huomiota esimerkiksi peilikuvansa erityisen upeisiin hiuksiin, kannattaa katsoa mikä merkitys ko unisymbolilla on. Tällöin uni vihjaa ymmärryksen ja itsetuntemuksen lisääntyvän erityisesti tällä elämänalueella.

Jos unessa peili rikkoutuu, voi unennäkijä kokea elämässään omakuvan muutoksen. Esimerkiksi nykyinen sohvaperuna saattaakin muovautua intohimoiseksi lenkkeilijäksi tai ahkera tupakoija lopettaa tupakoinnin kokonaan. Muutos on selkeä jako “mitä olin ennen” ja “mitä olen nyt” välillä.