Esimerkkiunia

Keittiön siivoaminen

Tämän esimerkkiunen uneksija on noin 40 vuotias mies. Unen näkemisen aikaan hänen elämänsä tuntui polkevan paikallaan, työ ei jaksanut enää tuoda iloa ja innostusta, vähän kaikesta tekemisestä tuntui olevan kipinä hukassa.

Unessa hän katseli keittiötään, joka oli kauttaaltaan paksun mustan lian ja rasvan peitossa. Valtavalla innolla hän alkoi siivota keittiötä, kiillottaa astioita ja jynssätä pannuja ja kattiloita, pyyhkien paksut likakerrokset pois. Pian unen näkemisen jälkeen hänen elämäänsä alkoi pulpahdella uusia ja mielenkiintoisia asioita ja niiden innoittamana hän vaihtoi työtään ryhtyen ammattiin josta oli nuorena haaveilut.

Uni symboloi paikalleen nukahtanutta elämäntilannetta ja elämisen ilon, kipinän hukassa olemista sekä sen uudelleen löytämistä.

 

Puhelut helvetistä.

Tässä esimerkissä keski-ikäinen nainen näki toistuvasti unta, että hänen kotonaan puhelin soi. Jo pelkkä puhelimen ääni sai hänet tuntemaan suurta vastenmielisyyttä, jopa kauhua. Kuitenkin hän unessa vastasi puhelimeen ja kuuli pelottavaa ja agressiivista miehen puhetta. Puhelun kerrottiin tulevan suoraan helvetistä. Unessa nainen kiskoi puhelimen johdon seinästä ja lopulta rikkoi puhelimen, mutta ei saanut soittoja lakkaamaan. Samalla hän hyvin voimakkaasti tunsi kaipaavansa miestään ja erityisesti tämän rauhoittavaa ääntä.

Esimerkkiunen henkilö eli valve-elämässä haastavaa aikaa parisuhteessaan. Keskusteluyhteys puolisoitten välillä oli lähes poikki ja yritykset selvittää asioita puhumalla kariutuivat siihen, että vaimo hiljeni sanattomaksi kun taas mies päätyi huutamaan ajoittain hyvinkin agressiiviseen sävyyn. Ja tämä heijastui suoraan unimaailmaan. Esimerkkihenkilön elämäntilanteen muututtua, myös puhelinunet lakkasivat.

 

Munia metsässä

Tämän unen henkilö oli unen näkemisen aikoihin työskennellyt määräaikaisissa työsuhteissa ja taloudellinen tilanne oli lähes aina hieman epävarma. Unennäkijä uneksi kulkevansa metsässä. Oli aurinkoinen ja lämmin sää. Metsä oli helppokulkuinen ja kaunis. Unennäkijällä oli kädessään kori ja kulkiessaan hän huomasi maassa hohtavanvalkoisia kananmunia. Hän keräsi korinsa täyteen ja huomasi samassa vähän matkan päässä olevan lisää munia ja vähän matkan päässä taas lisää ja taas lisää jne. Munia oli niin paljon, että hän ajatteli niitten riittävän pitkälle tulevaan. Jokin aika tämän unen jälkeen kyseinen henkilö sai uuden vakinaisen työpaikan, jossa oli oikein hyvä palkka.

 

Nurmikko, hyppy

Unennäkijä eli hyvin ahdistavassa ja raastavassa avioliitossa unen näkemisen aikoihin. Hän kaipasi ja etsi ulospääsyä liitostaan, mutta pelkäsi ottaa vapauttavaa askelta. Unessaan tämä henkilö asui betonisessa siilossa, lian ja köyhyyden keskellä. Siilo oli korkea eikä ulospääsyä tuntunut olevan. Voimansa äärimmilleen pinnistäen hän pääsi kuitenkin kiipeämään siilon reunalle. Maailma ulkopuolella oli ihana ja avara. Ilma oli raikas ja kaukana siinsi kaunis lehtipuumetsä. Pudotus siilon reunalta vain oli pelottavan pitkä. “En ehkä selviä tästä ehjänä”, unennäkijä mietti, mutta oli rohkea ja hyppäsi. Hän laskeutui jaloilleen tuuheaan, pehmeään, vihreään nurmikkoon. Hän silitti nurmea ja ajatteli: “Nyt olen turvassa, nyt kaikki on hyvin”. Tämä unensa mielessään hän vihdoin uskaltautui irti suhteesta ja koki näin myös valve-elämässä tuon huikaisevan vapauden tunteen.

21 Responses

 1. Miia
  Miia
  28/10/2013 at 07:32 · Reply

  Mitä ihmettä mahtaa tarkoittaa uni, jossa istun päällikköni vieressä kalliolla ja yht´äkkiä pääni päälle ilmestuu parvi lokkeja jotka pommittavat minua ulosteillaan. Juoksin unessa jonkinlaisen ison lätäkön luokse ja työnsi päätäni siihen pestäkseni lintujen ulosteet pois hiuksistani. ??

 2. Kaisa
  Kaisa
  07/11/2013 at 20:03 · Reply

  Mitähän tämäkään tarkoittaa? Näin unta, että minun vasemmassa peukalossa kasvoi hiukset jopa kynsi oli karvoja täynnä. Itse kampailin karvoja, mutta hiukset polttivat muita jotka yrittivät koskea niihin aivan kuin nokkonen. Unen lopuksi ajoin itse karvat pois peukusta ja jäljelle jäi vain sänki

 3. sami
  sami
  02/12/2013 at 13:08 · Reply

  hei.näen unia jossa on pimeä huone ja märkiä lehtiä lattialla ja olen yksin. ja toinen uni on että juttelen vainajien kanssa.

 4. rosa
  rosa
  15/12/2013 at 17:26 · Reply

  hei. minä olen jo pitkän aikaa nähnyt outoja unia. kerroin niistä ystävälleni ja tämä sanoi että minun pitäisi puhua jonkun kanssa. unissani kuolee eliöitä. en muista niitä tarkalleen mutta niissä kuolee useimmiten eläimiä. mutta esimerkiksi pari viikkoa sitten näin unta että olin ystävieni kanssa ulkona ja satoi. olimme iloisia ja olimme ostelemassa tavaroita. alkoi ukkostaa ja menimme syömään ravintolaan. maksoin meidän ateriamme ja odottelimme niitä jutellen. joku sbändi soitti vanhaa musiikkia enkä tunnistanut kappaletta. ihmiset nauroivat ympärillämme pöydissä ja ruokamme saapui pöytään. olimme aloittamassa syömistä kun yhdelle meistä tuli vessahätä. menin hänen kanssaan naisten vessaan ja muut jäivät pöytään. kun palasimme muut olivat jo lähteneet. ihmettelimme että minne he olivat voineet mennä mutta jatkoimme syömistä. pian syömisen jälkeen aloimme tehdä lähtöä mutta kaverini sai jonkin kohtauksen. hänen suustaan alkoi tulla vaahtoa ja hänen ruumiinosansa alkoivat nykiä oudosti. menin paniikkiin ja huusin apua. kukaan ei kuullut tai huomennut mitään. soitin ambulanssin ja se tuli ajallaan. menimme sairaalaan ja olin haljeta huolesta. yritin soittaa muille kavereilleni mutta kukaan ei vastannut. pian soittoyritysteni jälkeen lääkäri päästi minut sisään ja käski olemaan hiljaa ja rauhallinen koska huoneessa oli muitakin potilaita. kun pääsin huoneeseen huomesin että huoneessa oli kaikki ystäväni. he olivat täynnä naarmuja mustelmia ja valuivat verta. katselin heitä vain siinä paikallani ja aloin itkeä hiljaa. vain koneiden piipitys kuului. sitten samaan aikaan kaikki konet päästivät pitkän piippauksen ja hoitajat tulivat tyynenä luokseni ja sanoivat ettei heille voitu tehdä mitään. yritin kysyä heiltä mitä muille oli tapahtunut mutta he vain lähtivät pois. aloin itkeä ja huoneeseen tuli mies. hän oli minua pidempi ja hänellä oli mustat lökärit ja ruskea huppari. mietin että mitä tuokin täällä tekee. hän otti taskustaan jotain. se oli lääkärien lääkeruisku. mietin että mitäköhän siinä oli mutta mies tiunki ruiskun käteeni. aloin huutaa ja kiljua mutta kukaan ei tullut. kun mies oli tunkenut sen käteeni silmissä sumeni ja kaaduin lattialle. sitten heräsin. mitä tämä merkitsee???

 5. Minka
  Minka
  15/07/2014 at 23:51 · Reply

  Näin viime yönä unta että olin menossa naimisiinvaratun henkilön kanssa ,mitä se voi merkitä vai merkitseekö se mitään?

 6. Ansku
  Ansku
  14/09/2014 at 21:15 · Reply

  Hei! Näin unta jossa olin raskaana mutta tuli keskenmeno enkä edes tiennyt kuin vasta sitten että edes olin raskaan. pidin sikiöö kädelläni se oli aivan oikean vauvan näköinen mutta vain hmm noin 10 cm pitkä ja sitten huomasin että se oli siamilainen kaksonen siis sillä oli kahdet kasvot. Todellisuudessa minulla on tällä hetkellä 4 vuotias lapsi. Mitähän tämä uni tarkoittaa??

 7. Vimpula
  Vimpula
  16/09/2014 at 15:28 · Reply

  Moi! Olen nähnyt kauan aikaa unia jossa mustakaapuinen henkilö seuraa minua. Samassa unessa on myös ystäväni tai omat hääni. Ystäväni on aina eri ja “mieheni” myös… Olen vasta 15 niin tämä yhdistelmä voi tarkoittaa?

 8. Vilma
  Vilma
  16/09/2014 at 15:39 · Reply

  Hei! Kun olin pieni niin näin unta jossa minulla oli pieni valkoinen koira. Kävelin koiran kanssa pitkää käytävää pitkin, joka vähän ajan päästä haarautui kolmeen tunneliin. Koira meni käveli ensimmäiseen tunneliin, mutta jäin odottamaan itse haarautumiskohtaan. Pian koira tuli takaisin mutta se oli trimmattu kaljuksi. Sitten se meni toiseen tunneliin. Sieltä se tuli pois luurankona. Kun koirana luuranko meni kolmanteen tunneliin se ei tullut enää takaisin. Kun olin aikani odottanut nii ryömin tunneliin. Siellä oli joku vanha nainen suuren padan ääressä joka kiehui. Vieressä olevalla pöydällä oli verinen veitsi ja koiran pääkallo. Mitä tämä voisi tarkoittaa? Olen nyt 16 ja olen nähnyt tätä unta 5 vuotiaasta asti, joka vuosi kerran. Minulla ei ole koskaan ollut lemmikkieläimiä niin siitä se ei voi johtua…

  1. Qwerty
   Qwerty
   24/01/2015 at 19:14 · Reply

   Sinulla täytyy tehdä elämässäsi valintoja. Mieti tarkkaan mitä teet, luota intuitioosi, äläkä anna uteliaisuuden viedä voittoa. Älä tee siis väärää valintaa.

 9. Ni
  Ni
  28/10/2014 at 22:39 · Reply

  Hei! Näin viime yönä unta, että joku tiiraili ja vakoili minua ikkunastani. Asun ensimmäisessä kerroksessa, joten toden tuntu oli hyvin lähellä. Tiirailija vaivihkaa tuli katselemaan ikkunasta. Hän jäi kiinni jättämällä jälkensä lumeen. Joku yrittää siepata minut ja perheeni. Ovi kelloa soitetaan lakkaamatta, ikkunoita ja ovia yritetään murtaa ja olen loukussa perheeni kanssa. Minua yritetään viedä jonnekkin ihmiskauppaan.

 10. riipuska
  riipuska
  25/03/2015 at 09:59 · Reply

  Olen nähnyt useasti unen, jossa seurustelen jonkun poliisi miehen kanssa, joka kerta mies on eri näköinen. Kaiken lisäksi joka kerta unessa minua kositaan.

  Oikeassa elämässä olen vuonna 2007 eronnut ja tämän jälkeen on ollut lyhyitä suhteita. Tällä hetkellä seurustelen ja toivon että tämä suhde ei pääty.

  Toinen uni mitä olen useasti nähnyt tapahtuu joko lapsuuden kodissani,missä vanhempani vielä asuvat tai sitten edes menneen iso-äitini omakotitalossa jossa olen viettänyt paljon lapsuudessani aikaa. Siinä unessa on vaarini mitä en ole koskaan nähnyt elossa, vain kuvissa.

 11. mari
  mari
  02/06/2015 at 10:53 · Reply

  Hei. Olen useana yönä nähnyt unta, että vasen käteni on mustelmien peitossa. Mustelmat alkavat olkapäästä ja jatkuvat kyynärpäähän asti. Mitähän tämä voisi tarkoittaa? En ole kokenut fyysistä väkivaltaa lähiaikoina.

 12. Minski
  14/07/2015 at 12:43 · Reply

  Mitä tarkoittaa uni, jossa itse olet vankina?

 13. Viitu
  Viitu
  13/08/2015 at 05:01 · Reply

  Olen nähnyt usein unta jossa olen joko ulkona entisen ihastukseni kanssa tai me seurustelemme tai hän kysyy minua unessa.. Mitä se tarkoittaa?

 14. Tuntuu merkitykselliseltä
  Tuntuu merkitykselliseltä
  03/02/2016 at 15:08 · Reply

  Minua vaivaa vaeltaminen kotiin. Olen monta kertaa kävellyt jostakin vieraasta paikasta lapsuuden kotiini. Usein mukana on toinen ihminen. Unien alku keskittyy matkan aikana tapahtuviin asioihin, loppuvaihe kotiin saapumiseen ja vähän sen jälkeiseen aikaan. Viimeksi mukana oli nuori nainen, ensin hän ei halunnut minun mukaani kun pyysin häntä, mutta sitten hän tuli itse mukaani ja käveli kanssani pitkän matkan lapsuuden maisemiini ja kotiini. Kodin tapahtumista en muista paljon muuta kuin että merenranta oli ihan lähellä (oikeasti se näkyy kauempana) ja sieltä kuului musiikkia.

 15. Anne
  Anne
  14/02/2016 at 14:49 · Reply

  Viime yön painajaiset sai minut tänne sivulle..
  Isäni menehtyi äkillisesti 2vk sitten nuorena ja kuolemaa tutkitaan.
  Viime yön unessa juoksin pakoon jotain tummaa miestä joka halusi tehdä minulle pahaa. Lopulta sai kiinni ja aivan unen lopussa kuolin itse. Mitä tämä voi tarkoittaa? Tuntuu että pää lahoaa jo unissakin..

 16. Eeva Inkinen
  16/03/2016 at 08:48 · Reply

  Viimeyönä näkemäni uni oli seuraavanlainen. Huomasin että vihkisormusesta puuttui ensin yksi kivi ja löysin sen hiekasta. Menin kultasepänliikkeeseen että timantti laitettaisiin kiinni ja samalla huomasin että toinenkin kivi on irti. Kultaseppä oli tyly mustasukkainen mies joka sanoi että en korjaa enää tänäpäiväna. Olin hyvin vihainen kultasepälle kun hän ei suostunut ottamaan sormusta korjattavaksi. Kun tulin liikkeen ovesta niin huomasin en olevan nuoruusiän ravintolan ovi. Mitähän uni merkitsee

 17. anne maarit paakki
  anne maarit paakki
  22/10/2016 at 05:12 · Reply

  mikä on kun näin ison kuun se oli niin iso etten voi itse käsittää miten iso se oli. en oikein voinut katsoa sitä kun se oli niin iso.

 18. Anja
  Anja
  27/12/2016 at 15:00 · Reply

  Presidenttipari Koivisto kantoi lauta-arkkua jalkopäästä, itse olin vierellä kävelijänä. Arkussa oli naisen ruumis, joka oli lojunut siinä 2 kk:tta ja nyt löydettyä siis matkalla haudattavaksi. Yht`äkkiä presidenttipari pudotti jalkopään maahan, jolloin lauta-arkku aukesi: arkussa ei ollut kuin vanhoja vaateräsyjä vartalon muodossa, päätä ei ollut olemassakaan. Näkynä esitettiin valokuva, jossa tämä oletettu vainaja oli nuoruudessaan moottoripyörän matkustajana. Hän oli kaunis brunetti, kuva oli otettu 1960-luvulla.

 19. Tarja mäkelä
  Tarja mäkelä
  20/06/2017 at 19:51 · Reply

  Näin unen jossa 18vuotias tyttöni liftasi kotiin pohjoiskarjalasta

 20. katja vuokila
  katja vuokila
  13/02/2018 at 15:12 · Reply

  Mitä tarkoittaa uni, jossa joku hahmo josta näen vain silmät ja otsan on sänkyni vieressä ja repii minua hiuksista kasvot ovat utuiset, vieressäni on pikkuveljeni ja äiti seisoo myös sänkyni vieressä.

Jätä kommentti