Unessa vauva symboloi uutta alkua, viattomuutta, haurautta, puhtautta, avuttomuutta sekä myös unennäkijälle arvokasta asiaa, ominaisuutta, lahjakkuutta, jota hän on “kasvattanut sydämensä alla” ja joka on rakas ja tärkeä kuin oma lapsi.

Jos unessa näkee nälkäisen vauvan, kertoo se jostain puutteesta unennäkijän elämässä. Unessa vauva saattaa esimerkiksi itkeä nälkäänsä aikuisille tarkoitettu ruoka-annos vieressään – unennäkijältä puuttuu sen hetkisessä elämässään jotain ehdottoman tärkeää vaikka hänellä näennäisesti olisikin “ravinto”, se ei vain ole hänelle käyttökelpoista ollenkaan. Mikäli nälkäinen vauva saa apua joltain toiselta henklöltä, voi unennäkijä luultavasti odottaa avun saapuvan jonkun avuliaan ihmisen muodossa.

Itkevä vauva kertoo unenäkijän sisäisen “vauvan”, tärkeän asian omassa itsessä olevan hädässä, kaipaavan huomiota. Kuollut vauva kertoo, että jokin olennainen asia unennäkijässä on tullut tiensä päähän.

Katso myös raskaus, syntymä

34 comments

 1. Hei,

  mitä tarkoittaa vammaisen vauvan saaminen unessa. Näin sellaista unta, sen jälkeen kun olin ex-puolisoni kanssa saanut erään projektin valmiiksi. Olemme tuon miehen kanssa sittemmin eronneet.

 2. Näin unta että vauva oli kuollut, tulipalossa, mutta sain vauvan takaisin henkiin. Jossain joku ääni sanoi että tämän voit pelastaa/saada ja sen jälkeen vauva oli hengissä sylissäni ja lauloin tälle vauvalle sekä lempeästi taputtelin vauvan päätä sormenpäilläni laulun tahtin. Mitä tarkoittaa?

 3. Vauvoja oli kolme ja yksi niistä oli vuoden ikäinen ja kaksi vastikään syntynyttä. Vauvat olivat naapurin, ei omia. Pelkäsin pudottavani vauvat kun vaihdoin vaippoja, ja kuitenkin lähdin pois vaikka pidin vanhimmalle silityslautaa hoitopöytänä. Vauvat eivät kuitenkaan pudonneet ainakaan korkealta. Vaipat olivat kateissa ja vauvat ehtivät pissata ympäriinsä. Sitten siivottiin ja siivottiin, eikä huone tullut siistiksi kuitenkaan. Elämässä on selkä seinää vasten painettu elämänmuutospakko, joka ei johda mihinkään.

 4. Mitä tarkoittaa kun unessa näkee että ostaa itselleen aikuisten vaippoja. Minua jotenkin huvitti tuo uni, voisko se kuitenkin ennustaa jotai. Olen 37 v. Mies.

 5. Mitä tarkoittaa jos näkee unessa että on juuri saanut vauvan, imettää sitä ja tuntee todella tarkkaan unessa miltä imettäminen tuntuu. Itse en ole ikinä synnyttänyt, eikä ole lapsia saatikka sitten imettänyt 😀

 6. Mitä tarkoittaa jos näkee unessa että on juuri saanut vauvan, imettää sitä ja tuntee todella tarkkaan unessa miltä imettäminen tuntuu? Itse en ole ikinä synnyttänyt, eikä ole lapsia saatikka sitten imettänyt 😀

  1. Näin viime yönä juuri tällaisen unen. Löytyikö tälle mitään selitystä?

 7. mitä tarkoittaa kun unessa näkee et zompit hyökkää ja ne ei tee pahaa jos saa verhot ja ovet kiinni ajoissa? ja sit kuitenkin jotenkiin mun pieni poika joutuu niitten käsiin ja mulla on kirves kädessä ja sit se zompi lävistää pojan pään ruuvimeisselillä? poika ei kuole siihen mut mun pitää vahtia sitä poikaa kokoajan että se eää kun en voi soittaa apuakaan kuin vasta seuraavana päivänä kun sinä päivänä kaikki on kiellettyä eéttä kukaan ei kuole ;( samaa unta oon useesti nähnyt mut nyt se poikani on tullut siihen kuvaan.on siinä tytterenikiin ja mieheni mutta niil ei oo hätää.
  ja toinen uni mikä pyörii niin on se kun tuun jostain johonkin missä mun perhe on kuollut kaikki on mustaa ja savun peitossa ja mulle roikkuu hirtto köysi puussa ;(

 8. Näin unta että valehtelin vuokraisännälle etten ole Se jota hän etsii(oli oveni takana) unessa minulla oli kolme alle vuoden ikäistä lasta ja kaikki olivat tyytyväisen oloisia ja nauroivat. Vaunuissa kaikki oli ja ilmeisesti päiväunilla?!? Unessa oli myös hyvä ystäväni joka halusi juuri sellaiset korut itselleen kuin hänen edes menneellä äidillään oli ollut?!? Muista pelänneeni unessa,mutta en muista mitä. Mitä mahtaa tarkoittaa?? Naurava ja tyytyväiset vauvat. Plus kaikki muu?!?!?

 9. Näin unta vauvasta jolla oli kehitysvamma. Vauva oli jonkun toisen ja hoidin sitä. Iältään ehkä vuoden vanha ja sillä oli kauheat voimat. Se puristi sormiani tiukasti ja repi hiuksiani. Ei itkenyt ollenkaan. Kun yritin nostaa lasta, se pisti niin kovasti vastaan etten kertakaikkiaan voinut mitään.

 10. Kaksi ampiaista, toinen ampiaisista työnsi toista ampiaista ikkunan avainkolosta ulos talosta, jossa olin. Sitten hattuhyllyllä istui pieni vastasyntyneen näköinen vauva, joka lähti putoamaan sieltä, mutta putosi takin huppuun, vauva oli hyväntuulinen. Otin vauvan syliin, menin ulos, jolloin ne kaksi ampiaista lensi takaisin sisälle. Siskoni mies ja joku vieras nainen istui puutarhatuolissa, aamun harmaudessa, lonkerokoppa mukana, humalassa. Jostain siskoni tuli iloisena, sanoi minulle jotain ja meni sisälle. Minä ihmettelin , kenen lapsi tämä on, minun se ei ollut??

 11. Näin unta että saimme poikalapsen, kotiin tultuamme en jostain syystä tunnistanut lasta. Kysyin mieheltäni onko lapsi meidän ja kuka se on. Mies vastasi: kyllä rakas se on meidän ja nimi on… Sitten heräsin.. mitähän tämä mahtaa tarkoittaa?

 12. Minä näin unta että kaksi krokotiiliä tappoi pienen vauvan, unessa ne repivät vauvan kahtia. Kamalaa 🙁 mitähän tämä meinaa? Omaa lasta minulla ei ole..

 13. Näin unta, että minulla vuohen vauva sylissä ja pidän sitä ihan omana vauvanani.
  Olen myös nähnyt monesti unta, että olen juuri synnyttänyt vauvan ja vauva alkaa puhua

 14. Mitä tarkoittaa jos olin unessa lapsi ja näin mun idolin lapsen vaikka hän ei ole vielä näyttänyt vauvan kasvoja?

 15. Näin unta että tein testin ja näytti plussaa, sen jälkeen menin ultraan ja siellä sykki pienet kaksoset ja oli vasta ihan alussa! Ja mikä parhainta vielä, olemme yrittäneet mieheni kanssa jonkin aikaa jo lasta 🙂

 16. Näin unta että annoin vastasyntyneen vauvani pois siskolleni koska olen liian nuori äidiksi mutta se oli hirveän vaikeaa ja itkin koko unen ajan. Mitähän se voisi tarkoittaa?

 17. Näin unta, että joku hirviö hyökkäsi taloomme missä asui iso perhe. Kaikki muut juoksivat alas suokaan, ja mutta yksi perhe päätti jäädä hirviön suihin jäämällä ylös. He aikoivat tappaa lapsensa myös, jolloin puutuin peliin sanomalla, että me mieheni kanssa pidämme hänestä hyvää huolta ja elätämme. He antoivat lapsen ja menimme lapsen kanssa yhdessä suojaan ja olimme kaikki sylikkäin lopussa. Mitäköhän tä tarkoittaa 🙂

 18. 3 vuotta sitten näin unen jossa 3 veristä vauvaa tuli minua kohden hitaasti ja sitten katosivat.. Seeuraavana päivänä todettiin että olin saanut keskenmenon. En tiennyt olevani raskaana.

 19. Unessa olin saanut vastasyntyneen lapsen, omani. Olin erittäin onnellinen unessa, ja lapsi oli tyttö kutsuin häntä Penelopeksi. (Vaikka en ole edes harkinnut nimeä nimivaihtoehdoksi tuleville lapsille) Lapsen ikä vaihteli paljon, yhtenä hetkenä hän oli vauvana sylissä ja toisena noin 5v leikkimässä ulkona veljieni kanssa. Halusin kosvasti myös mennä ulos leikkimään tytön kanssa ja sanoin että tekisin Penelopen vuoksi mitä vain. Kun menin ovesta ulos en ollut ulkona vaan vieraan mökin pihassa ja lähdin juoksemaan mökkitietä etsimään tyttöä mutta uni loppui.

 20. Näin unta että minulla oli kaksoset. Olen jo 41v. Enkä halua lapsia.näitä kahta rakastin jostain kummansyystä. Tunne oli eufoorinen. Todellisuudessa elän vaikeassa tilanteessa missä lasten pitää hyväksyä minut.

 21. Näin unta, että siskoni 70 v sai vauvan ja hänen jo kuollut miehensä oli vauvan isä.
  Vauva oli noin 25 cm pitkä. Minä hypyyttelin vauvaa sylissäni (kuten muitakin vauvoja hypyyteltiin) Vauvalta irtosi kokonaan molemmat jalat. Siskoni sanoi, ettei se haittaa mitään. Hän laittaa jalat paikalleen. Hän laittoi jalat paikoilleen ja vauva oli sitten ihan normaali vauva.
  Mitähän tämä tarkoittaa?

 22. Olen jo 3x nähnyt samaa mieshenkilö unissani. Ensimmäinen uni oli hyvin lyhyt. Tämä henkilö oli vain läsnä. Toisessa unessa tämä henkilö antoi minulle jokin asiapaperia allekirjoitettavaksi ( hän oli todistajaa vaille). Allekirjoitin nimiselvennyksen kera. Viimeisin uni meni jotenkin näin: tämä mies henkilön vaimo oli juuri saanut poikavauvan. Hän piteli vauvaa kopassa ja ulkoilutti sitä 3n muiden henkilön kanssa. Yksi niistä henkilöstä oli hänen äiti tai anoppi. Sitten mies esitteli tämän vauvan jollekin toiselle mies henkilölle oikein onnellisena ja ylpeänä isänä. Minä katselin tätä tapahtumaa jostain rakennuksen ikkunasta sälekaihtimen läpi hiukan kateellisena/mustasukkaisena ja surullisena ajatelleen, että minä olisin tuon vauvan pitänyt hänelle synnyttää??? Vauva vaikutti olevan hyvin tyytyväinen siinä kopassa 🙂 mitä tämä oikein tarkoittaa???

 23. Näin kerran unta ystäväni syntymättömästä pojasta unta. ? mitähän se tarkoittaa?

 24. Näin unta että tapasin jonkun epämiellyttävän miehen, jolla oli selvästi narsistinen persoonallisuushäiriö. Se jotenkin liimaantu mun seuraan, yritti koko ajan tulla juttelemaan. Jossain juhlissa se istu mun kanssa jossain kahvipöydässä, mut en välittänyt siitä, menin hakeen lisää kakkua, siel oli paljo ylimäärästä kakkua, vieraita oli tullu vähemmän kun tarkotus, mut en uskaltanu ottaa niistä et en vahingossa ottais jonkun toisen tilaamaa erikoikakkua, ja hain jostain ohjaajien pöydältä vähän salaa kakkuannoksen, niitäkin oli liikaa siellä, vähän pienempiä, mutta tosi hyviä. Sitten yhtäkkiä se vauva synty, jotenki tosi helposti. Olin tosi yllättyny, mutta se oli jotenki ihan mahtavaa. Sen vauvan isä oli ehkä vissiin se epämiellyttävä mies, mut ei se jotenki haitannu yhtään. Annoin sen isän pidellä sitä hetken, mutta se jotenkin riepotteli sitä ja otin sen äkkiä pois siltä. Sit imetin sitä ja se sano pari sanaakin ja oli jotenkin tosi ihana.harmitti vähän et sen isä oli se ikävä tyyppi, mut sitten oli siinä joku toinenkin tyyppi joka oli ehkä sen isä. Joku kirjakauppias. Vauva oli aika tyytyväinen, paitsi sillon kun mentiin siihen huoneeseen mis se oli syntyny. Sit myöhästyin onnibussista sen vauvan takia,olin jo ostanu liput.

 25. Vaunun koppaosa ( ilman rattaita ) tuli myötämäkeä alas pysähty jalkoini sisällä kopassa oli lapsi

 26. Mitä tarkoittaa ? Hoidin jonkun vauvaa unessa huomasin kakkasen vaipan ja pesin vauvan vaihdoin puhtaan vaipan, oli hankaluuksia päästä pesupaikalle, joitain ihmisiä tiellä

 27. Mitä tarkoittaa vieraan vauvan ilmestyvän kuin tyhjästä? Unessa en muista koko vauvaa kuin vasta muutaman päivän kuluttua kun vauva sängyssään ihan kalpeana, oudossa asennossa ja aivan kuin kuolemaa tekemässä. Kummityttöni tulee luokseni ja näytän hänelle vauvaani. Kummityttö (32v kahden pojan äiti) ottaa cauvan hoitaakseen..
  Ihmeellinen uni, hieman pelottava.

 28. näin muutama yö takaperin oudon unen..Löysin kaksi vauvaa tien tai kadun pientareelta mudan ja hiekan alta.Ahdistuin ja mietin mitä tehdä.Puin valkoiset vaatteet vähän kun ristiäispuvut heidän ylleen ja otin matkaan..Pelottavaa.
  Olen pienestä pitäen nähnyt ns.enneunia kuolemasta.Jossa nainen mustissa laskee vauvan korissa jokeen.parin viikon sisällä joku läheinen poistuu keskuudesta…Näin on ollut viimeiset 45 vuotta.
  Mutta mitä ajatella tästä?

 29. Näin unta et mies antoi lapseni mustalaiselle ei ole miehen lapsi. Hain tyttäreni kanssa poikaa tiesin missä oli mutta en päässyt sinne heti. Jouduin hissillä ylös vaikka piti mennä alas.

 30. Näin unta jossa oli aluksi kyse jonkinlaisesta lottovoitosta. Yksi osuuden saaja oli jotenkin tuttu minulle ja tiesin tällä olevan ongelmia alkoholin kanssa. Päätin käydä tarkistamassa hänen voinnin, ettei hän voittorahoilla juo itseään hengiltä. Saavuin asuntoon jossa olikin ryyppyremmi koossa ja tavoitin tämän tuntemani miehen istumassa nojatuolissa. Hän olikin minun edesmenneen äitini, kuollut puoliso. Tämä puoliso istui sylissään hyvin pullukka tyttölapsi, jolla oli ruusun terälehdet ja jonkilaiset punaisella tehdyt rajaukset alaluomilla. Vauva ja Ukki vaikuttivat hyvävointisilta, erittäin tyytyväisiltä ja iloisilta. Vaikka asunnossa oli humalaisia, minunkin olo oli rauhallinen heidän vointinsa vuoksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.