Yleensä auto tarkoittaa unennäkijää itseään ja hänen elämänsä kulkua.

Auton ulkonäkö kielii siitä miltä henkilö haluaisi näyttää muitten silmissä.

Auton kunto kertoo kulun helppoudesta taikka vaikeudesta, koneviat hankaloittavat matkaa jne.

Entä kuinka unessa ajat autoa? Onko ajotyyli rehvakas ja ylimielinen vai otatko myös toiset huomioon?

26 comments

 1. entä jos itse ei ajakkaan sitä autoa, vaan joku toinen? tai jos itse istut vain siinä auton kyydissä esim. takapenkillä? tai pelkääjänpaikalla? onko paikalla välilä, vai onko jokaisella se oma käännöksensä?

 2. Mitä merkitsee jos unessa auto ajaa takaa päin ja tööttää , jolloin samassa auto ajaa ylitseni, mutta hiljaa??

 3. Olen 13-v ja ajoin autoa unessa tietenkin laittomasti. Sekotin kumpi on kaasu ja jarru, joten kaahailin. Mitä tämä merkitsee?

 4. Kävelin unessa kolmen punaisen pakettiauton ohi nopeasti, päästäkseni karkuun takanani olevaa naista jonka sylissä oli vauva. Näin yhden pakettiauton takaosassa miehen, mitäköhän tämä mahtaa tarkoittaa?

 5. Auto ajoi itsestään, teki kaarevan liikkeen sivutielle josta renkaat lipesivät veteen. Katsoin päätieltä ja takaa tuli pelastusauto joka oli laivan mallinen, keltaisia pieniä ikkuna valoja. Heiluttelin käsillä että pysähdy, siinä oli niin kova vauhti ja hilpeällä tuulella olevia ihmisiä, saadessaan sen pysähdettyä tulivat minun luokse, eivät tehneet mitään vaikka selitin autoni olevan vedessä.

 6. Unessani minua vietiin poliisiautoon, vaikka en ollut tehnyt mitään rikosta olin vain piiloutunut poliisilta. Pääsin kuitenkin pakenemaan poliisiautosta. Mitä tämä tarkoittaa?

 7. Näin unta jossa ystäväni oli kuollut. Yhtäkkiä moni muukin kuoli jäädessään suuren rekka-auton alle. Olin tienreunassa katsomassa, ja rupesin soittamaan eräälle henkilölle ambulanssia mutta hetken päästä hän hävisi. Näin siilin joka oli kuolemassa, rupesin taas soittamaan hätänumeroon ja kun katsoin takaisin siiliin, se oli revitty kolmeen osaan. Näin unessa aiemminkin eläimen, joka oli suurempi kuin siili mutta sillä oli piikit selässä. Aiemmin myös olin luokassa jossa oli paljon muita ihmisiä, ja kuvasin erään ystäväni kanssa mm. veden alla. Kuolleen kaverini luona oli vaaleanpunainen kirje, jossa luki jotain tuoleista. Istuimme vuoretellen kenenkin kanssa pöydässä. Juuri ennen kuin uni loppui, näin käveleväni kadulla ja viereen ajoi musta auto jonka kyydissä oli kaksi poikaa. Toinen ajoi ja kyydissä oleva vilkutti mulle. kaksi poikaa. Toinen.ajoi ja

 8. Näin unessani auton linja-auton istuin sen kyydissä matkalla festareille siskojen ja muiden kanssa ja yhtäkkiä toinen sisko lähti pois ja kysyi tulenko mukaan sanoin ei ja jäin linja-autoon sen jälkee tuli tunne että en halunnut olla siellä ja sanoin kuskille että pysähdy en ole vielä valmis. Mitä tarkoittaa en ole vielä valmis siis mihin? Tarkoittiko uneni sitä että olisin matkalla kuolemaan ja sanoisin että en ole valmis ? minua jäi tämä asia vaivaamaan.

 9. Moi olen 13vpoika ja Näin unessa miten ford mustang ajoi minua takaa ja yritti ajaa ylitseni. Kun juoksin sitä karkuun se jotenkin löysi minut ja aina kun penin esim talon taakse piiloon se ajo koko talon pas**ks ja taas jahtasi mua ps. Ford mustang on mun lempiautomerkkini

 10. Unessani olin hämärässä tunnelissa. Minua kohti ajoi rekka todella kovaa vauhtia. Rekka kuitenkin kaatui kyljelleen yrittäessään väistää minua ja liukui vauhdilla poikittain minua kohti. Juoksin pakoon ja ehdin väistää.

 11. juoksin hiekkatietä pitkin ja minua vastaan ajoi tummansininen auto vauhdilla. tarkoittaako tämä jotakin?

 12. Unessani istuin vanhan, ison, huonokuntoisen pakettiauton kuljettajana. Yritin vaivalloisesti peruuttaa autoa kunnes yhtäkkiä tajusin etten nähnyt sivupeileistä taakse koska ne oli käännetty auton kylkiä vasten. Yritin kurkottaa katsomaan peruutuspeilistä mutta tajusin että on mahdotonta kurkottaa ja osua polkimille yhtäaikaa. Olen ollut haasteellisessa tilanteessa parisuhteessani viimeisen vuoden aikana. Voisiko tämä uni tarkoittaa, ettei minun pidä katsoa taaksepäin elämässä?

 13. Tuuli, tuo saattaa tarkoittaa, että olet tyytymätön elämääsi, ja kaipaat jännitystä. Mutta keho myös varoittaa liiallisen jännityksen etsimisen vaaroista

 14. Mitä mahtaa tarkoittaa.
  kun ajaa pelkästään vauhdin riemusta ystäviensä kanssa kilpaa jonkin näkösellä isoillä metsäreiteillä?

 15. Näin unta, että minulle kerrottiin lasteni olleen kolarissa, ja että heidät oli toimitettu teho-osastolle, äitini oli ajanut autoa. Huusin ja huusin tuskaa ja lähdin ajamaan sairaalaan, mutten löytänyt sitä.Vuorokausia meni, että.sitten löysin isän, joka kertoi hänen, äidin ja meidän nuorimmaisen olevan kunnossa, isommat oli teholla. Sitten en löytänyt teho-osastoakaan taas sairaalassa. Viimein näin taas isän puhuvan lääkärille, se lääkäri oli lasteni lääkäri, kertoi heidän olevan paremmassa kunnossa ja leikkivät “piikki-huoneessa”, oli siis joku lasten leikkipaikka siellä. Näinkin tyttöni juoksevan siellä, poikaani en nähnyt kun heräsin. Kamalan pelottavaa oli tuo, osaisitko kertoa mitä tarkoittaa.

 16. näin unta siitä että autotallissani,lymyili uuden karhia farmari mersu.
  ja metsässä,lymyilivät todella vanhat autot.Mutta ne olivat kunnostettuja.

 17. Auta viisaampana
  Unessa näin kun ystäväni ajoi autoa (itse olin takana, mutten tiedä olinko autossa vai missä, näin vaan että rakkain ystäväni meni edellä autolla).
  Mä näin ne jarruvalot, mitkä paloi pitkään, vielä lentokohdassa kun jyrkänteeltä alas ajoi. Tajusin että yritti jarruttaa ja pitkään, mutta auto ei pysähtynyt ja sit jo meni jyrkänteeltä alas. Yritin huutaa perään, mutta turhaan.
  Unessa tuntui että olisi mennyt pari päivää välissä vaikkakin heräsin omaan itkuuni. Itkuun joka johtui siitä että tajusin että mun elämästä lähti pohja kun ystäväni kuoli siinä ulosajossa.
  Meidän ystävyyssuhde on tosielämässä niin vahva, ettei siihen väliin mikä/kuka tahansa tule (ja on kumminkin vielä miespuolinen ystävä, mitä moni ihmettelee et ei nainen ja mies voi olla pelkkiä ystäviä, mutta tällä me ollaan menty yli 15 vuotta)
  Pitäiskö mun huolestua jostain? Meillä molemmilla on omat huolet tällä hetkellä ja kumpikin tukee toisiaan, mutta onko odotettavissa joku kamala käänne?

 18. Yritän tässä miettiä, mitä tarkoittaa, kun menin ystäväni kanssa elokuviin ja autoni oli sillävälin varastettu. Elän vaikeassa suhteessa narsistin kanssa ja olisiko tämä sitä, että oma elämäni on tavallaan kuin varastettu. Mitään omaa ei enää ole.
  Lainasin sen jälkeen isäni autoa ja myös se varastettiin parkkihallista. Silloin muistin, että oma autonikin on varastettu. Ihmettelin, että kaksi kertaa samassa paikassa viedään minulta auto.

 19. Unessa en osannut käynnistää autoani, en muistanut miten se tehdään. Olen nyt ollut 3 kk ajamatta, poissa kotimaasta. Auto oli myös täynnä roskia ja kaikkea tavaraa. Pyysin apua auton käynnistykseen ex-mieheltä. Roskat halusin siivota pois ja teimme sen yhdessä. Hän olisi halunnut minun ottavan vielä ne likaiset ämpärit takaisin pesun jälkeen, mutta sanoin ostavani uudet ja puhtaat tilalle. Tunnelma oli kuitenkin positiivinen, vaikka meidän ero ei ole ollut aikanaan.

 20. Mä oon 12.v ja näin unta et istuin eka pelkääjän paikalla sit huomasin et autos ei oo ketään muuta ja et sitä ei aja kukaan hetken tajusin et “ok tää on unta, mulle ei käy mitään. Mä herään kohta ja kaikki on ok.” Mut en viel herännykkää, ja ootin siinä et herään mut sit se tie alko kääntymään, niin mä hyppäsin rattiin, ja koska oon 12 enkä osaa autoista mitään, niin kokeilin kumpi on kaasu ja kumpi jarru. Tietenki osuin eka kaasuun vaikka piti jarruttaa mut sit jarrutin, mutta se auto luisu koska piti painaa jotain nappii tyyliin käsijarrua enkä tienny missä se on. Sit hyppäsin ulos autosta, olin niinku tullu johonki tapahtumaan missä on kojuja vähän niinku tori mut siellä oli tapahtuma. Sit työnsin sen auton parkkipaikalle ja se oli muuttunu joksiki pieneks pyöräksi tai kottikärryksi. Sit en muista tarkkaan, mut menin johonki taloon et siel on joku “leiri” mut alkuvaihees siel oli suihkut. Sit menin ulos ja siellä oli mun äiti ja isäpuoli johonki hippi asuihin pukeutuneina. Sit mä menin oottaa ku mun äiti kävi siel suihkus ja mä kastuin ja mul oli vaatteet päällä. Sit en muista mut sit yhes vaihees oli tullu tosi hirvee ukkosmyrsky (varmaan liittyen viime päivien ukkoseen) nii olin siel leiritalossa mut istuin eteisessä ja kävin välillä huutamassa äitii et missä se on et mul oli niiku pelon ja huolen tunne et olin vissii kadottanu ne tai jtn nii sit yhes vaihees sen jälkeen oltiin sen leiriporukan kaa bussissa ja ku se bussi oli perillä nii mä löysin ulkoo äidin oottamasta mua ja sit se bussi lähti ja mä huonasin et kaikki mun reppu, tavarat, uus puhelin ja kaikki oli kadonnu ja jääny jonneki. Ja tiedoksi en siis oo ikinä ollu leireillä tai missään. Ois kiva jos joku osais selittää et mitä tuo mun uni voi tarkottaa.

 21. Nuorempana olen nähnyt todella paljon eri unia kun itse ajan autoa. Joskus ajan kovaa jotain karkuun (auton ulkopuolta tai ketä ajan karkuun ei näytetä), joskus taas ajan rauhallisesti eteenpäin joku tuntematon (unessa se oli kaverini oikeasti en sitä tuntenut) ikäiseni tyttö vieressä, joskus taas ajoin taaksepäin (en peruuttanut vaan ihan ajoin), nyt lähiaikoina näin kun ajoin autoa kyyditsin siskoani, äitiäni ja serkkuani johonkin halloween juhlaan ja lähdin itse pois,..

 22. Istuin henkilöauton takapenkillä yksin, autossa ei ollut ketään muita. Tie oli talvinen ja jäinen jyrkkä ja mutkainen ylämäki. Juuri ennen huipulle pääsyä, auto lähti valumaan mäkeä alas holtittomasti. Tuolloin köömin kuskin paikalle ja ohjasin henkilöauton mäen alla olevalle huoltamolle. Huoltamolla autoni vaihtui kuorma-autoksi ja lähdin kulkemaan kuorma-autoa taluttaen rinnettä ylös. En siis työntänyt vaan talutin kuin pyörää. Puolessa välissä rinnettä alkoi ympärille kerääntyä ihmisiä tarjoten ja syöden suklaa patukoita. Tuossa vaiheessa vuodenaika oli keväinen/kesäinen.
  Mitähän tämä ahdistava mutta helpottava uni haluaa minulle kertoa?

 23. Näin unessa autokolarin. En itse ollut siinä osallisena, vaan katsoin sivusta, kun kaksi isoa modernia pakettiautoa törmäsivät toisiinsa. Toinen tuli toisen eteen niin että toinen ajoi kylkeen.
  Mitä tällainen tarkoittaa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.