Hammasunien näkijän kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä hampailla tehdään tai mitä niille tapahtuu.

Hampaan putoaminen saattaa varoittaa sairaudesta, joskus jopa onnettomuudesta.

Jos unessa haukkaa palan jostakusta toisesta ihmisestä, se kertoo aivan pyörryttävästä rakkaudesta tätä haukattavaa henkilöä kohtaan.

Jos kiskoo itse itseltään hampaan, kielii se jostain itseä kiusaavasta asiasta, josta haluaisi päästä eroon.

50 comments

 1. Näin kolmannen kerran elämäni aikana unta siitä, että hampaani murenivat ja lähtivät irti. Olen joka kerta kertonut aamulla tästä unesta jollekkin läheiselleni. Jokaisen unen jälkeen kolmen päivän sisällä joku itselleni merkittävä henkilö on kuollut. (asiakas, naapuri ja isoisän veli). Käsittämätöntä yhteen sattumaa vai mitä?

 2. Näin viimeyönä aivan sairasta unta. Unessa hammastani kolotti ensin hiukan, sitten menin peilin eteen katsomaan onko se haljennut. Kun sitten olin siinä suu auki peilin edessä, kaikki hampaani vain murenivat suustani, jonka jälkeen leukani repesi auki. Heräsin sitten järkyttävässä paniikissa.

 3. Olen nähnyt useasti unia että kaikki hampaani tippuvat/murenevat suustani,löysin kuitenkin järkevän selityksen tälle. Sillä en ollut pessyt hampaitani juuri kyseisenä iltana kun näin unet,ehkä se varoitus minulle:D

 4. Unessani hampaani olivat mädäntyneet ja pehmentyneet. yritin repiä niitä mutten saanut niitä kokonaan pois. vain vasemman puolen hampaat mätivät ja kaksi ylä-etuhammasta. kieleni alle ilmestyi samassa unessa mustia patteja joita myös revin irti.

 5. melkein joka kerta kun uneksit jostain niin uneksin että kaikki hampaani putoavat suussani ja että puren niin kovaa että kaikki hampaani murenevat ja murskaantuvat, ja aina kun uneksin siitä tuntuu kun se olisi totta, sattuu suuhun.. tosi epämiellyttävää ..

 6. Hei!

  Näin viimeyönä unta, että minulla alkoi vähitellen tipahtelemaan hampaat suusta. Syljin niitä ulos ja ajattelin, että se on normaalia kun hampaat, jotka tippuivat olivat “kuolleita” ja mustia sisältä. Osa hampaista oli täysin mustia, Sitten minulla alkoi tippumaan normaalitkin hampaat, joista yksi oli hopea. Kun kaikki hampaani tuntuivat tippuneen katsoin peilistä ja minulla oli todella valkoiset, kuitenkin pienet “rautahampaat” tilalla. Mitä uni voi tarkoittaa?

  1. Aika tullut luopua ihmisistä elämässäsi jotka ns suorittaneet tehtävänsä.Olet itsekkin huomannut odottavasi tietynlaista muutosta
   elämääsi.Vaihtuuko työpaikka ,asuinpaikka tai vaikka perhe kuviot.Uusia
   ihmisiä on elämääsi tulossa ,aivan kuin saisit eteesi puhtaan paperin johon saat käydä elämääsi suunittelemaan .

 7. Näin unta, että katsoin itseäni peilistä. Sitten verta alkoi vuotamaan alahampaideni ikenien juuresta, ja aloin loksuttelemaan suuta auki,kiinni,auk i,kiinni, ja joka kerta kun ylähampaani osui alahampaisiini, veri vuosi vielä enemmän ja enemmän ja alahampaat lohkesivat palasiksi,palas iksi,palasiksi.. Tämä on toistunut jopa pari kertaa. Osaatko auttaa?

 8. Näin unta jossa hampaani oli kuin palanneet, mustuneet ja sitten oli yksi heiluva hammas joka irtosi. Hampaat oli täynnä mustia pilkkuja. Yriein pestä hampaani, mutta väri ei vain haalistunut. Sylkiessään hampaitani pihalle tuli pienia paloja ja isoja mutta kaikki olikin vain puhtaan valkoisia vaikka suussani oli mustia hampaita. Mitä tämä tarkoittaa?

 9. Itse näen sillointällöin unia että hampaat tai ehkä ennemmin ikenet ovat ihan tuskaisen kipeät ja sitten yritän “venyttää” niitä toisiaan vasten minkä seurauksena vähintään yksi hammas tipahtaa pois, yleensä kulmahammas.. Ahdistavia unia, onneksi herätessä on hampaat yhtä hyvässä kunnossa kun ennen nukkumaanmenoa!

 10. Siitä on vuosia aikaa kun mieheni sisko näki unen että häneltä irtosi etu hammas ja parin viikon päästä hänen siskon 15 vuotias tyttö kuoli. Olen ennenkin kuullut että hampaan lähtö ennustaa kuolemaa, etuhampaat ennustaa läheisempiä.

 11. meidän suvussa hampaat on aina tarkoittanut kuolemaa, joskus myös vakavaa sairautta tai suurta vastoin käymistä. mitä lähempänä etu ylä hampaita ja mitä mustemmat, sitä lähempi henkilö ja vakavampi asia. täysin valkoiset hamapaat jotka ei irtoa voivat myös kuulema tarkoittaa suurta onnea. hyvin on paikkansa pitänyt. viime yönä läin unta että 9kk tyttärellini oli tullut alas hammas. liekö olisi tällä kertaa kuitenkin suoraan enne uni, sillä hampaat on jo tehnyt läpi tuloa jo useamman kuukauden.

 12. Näin viimeyönä unta, jossa takahampaani tilalla oli enää pieniä mustia “putkia” ikenen tasolla (eli ei koholla). Ajattelin unessa että hammas oli mädäntynyt ja vain juuret olivat jäljellä ja näkyivät. En ollut huomannut mädäntyvää hammasta aikaisemmin. Muistaakseni käyttäydyin tilanteessa kuin mitään ei olisi tapahtunut, koska olin kylässä erään vanhan ystäväni luona, mutta häpesin puuttuvaa hammastani.

  Tämä uni voi todellakin olla seurausta viime aikoina huonosti hoidetuista hampaista, mutta pelottaa että tämä tarkoittaa jotain enemmän, jotain pahaa. Miehen edellistä hammasunta seurasi kauheita asioita.

  Osaisitko auttaa? Kiitos.

 13. Viime yönä näin taas unta murenevista hampaista. Tämä on sattunut joka kerta, kun olen ollut jostain syystä surullinen edellisenä päivänä.

 14. Olen monta kertaa nähnyt unen että hampaani murenevat suusta ja se tuntuu kui pureskelisi rennie-tabletin jauhoksi..siten yritän sylkeä niiitä hampaiden “jauhoja/kökköjä” pois suusta mutta se on tosi hankalaa. Mitä tarkoittaa?

  1. Itsekin näen moisia unia. Yleensä silloin on ollut vähän allapäin ja olen riidellyt jonkun ihmisen kanssa ja jopa silloin olen nähnyt moista unta, kun olen tulossa kipeäksi. Nyt viimeksi kävi niin että olin eronnut ja näin muutaman yön ajan unia, jossa hampaani murenivat ja syljin niitä ulos. kamalia unia :X

 15. Unessani minulta irtosi hammas, olin jossain “työpaikalla” eli olin töissä siellä (oikeasti en ole töissä missään virallisessa työpaikassa”. Laitoin irronneen hampaan johonkin suureen muovipurkkiin jossa oli paljon muidenkin “työkavereideni” hampaita. Siskoni oli siinä unessa myös mutta näin sen sellaisena kun hän oli n.12-vuotiaana. (oikeasti 22v) ja siskoani oksetti ihan hirveesti se kun aloin yhtäkkiä syömään niiden muiden ihmisten hampaita sieltä purkista. Hetken päästä unessani istuin kotisohvalla ja söimme yhdessä pienempien sisaruksieni kanssa niitä hampaita. Oli ne kyllä pahoja ja maistu verelle ja iholle, mutta söimme silti. Aamulla kun sitten heräsin halusin äkkiä mennä syömään aamupalaa, koska se veren ja ihon maku oli edelleen suussa ja tuntui kun olisin oikesti syönyt toisten ihmisten irronneita hampaita.
  Mitäköhän lie tämäkin uni tarkoitti. Mummoni näkee enneunia, ja aina hammas irtoamis unen jälkeen on joku läheinen kuollut. Tuosta unesta on jo viikko, eikä kukaan ole vielä kuollut. Että sama ei varmaan päde muhun. Toivottavasti…..

 16. hei, voisiko hampaat unessa liittää myös elinvoimaan? puruvoimahan hampaissa on ihan valveilla oltaessakin valtava. eli jos esimerkiksi hampaat kasvavat takaisin, on saamassa (joskus kadottamansa?) voimat takaisin. sitä vastoin taas menetetyt / huonossa kunnossa olevat hampaat voisivat olla merkki energian ja voimien katoamisesta omassa elämässä.

 17. Näin unta, että hampaani alkoivat tipahdella suusta yksi kerrallaan. Kaikki alahampaat irtosivat lukuunottamatta neljää ensimmäistä hammasta. Verta ei tullut, eikä hampaiden irtoaminen aiheuttanut juurikaan kipua. Muistan unessa todenneeni siskolleni, että “hampaat vain irtoavat, koska minulla on tämä sairaus”. Mistä mahtaisi olla kyse?

 18. Minä näin useiden kuukausien ajan (puoli kymmentä kertaa tuona aikana) unta, jossa hampaani olivat todella kipeät ja irtosivat suustani. Sitten äitini kuoli. Tämän jälkeen en ole nähnyt kyseisiä unia. Tästä on aikaa nyt reilut 15 vuotta.

 19. Näin viime yönä moneen otteeseen saman hetken eli mun piti antaa/luovuttaa poskiluutani ja takahampaani työkaverille jka tarvitsi niitä parantuakseen….olen ennenkin nähnyt paljon ennenunia ja todella herkkä aistimaan asioita.

 20. Itse olinunessani peilin edessä. Minulta tippui kaikkihampaat, melkein samanaikaisesti, joten yritin kovastitunkea niitä takaisin. Voiko se tarkoittaa sitä, ettäpelkäänläheisieni menetystä, että olisinvalmisjopa taistelemaan senpuolesta,jotta he eivät menehtyisi? Uni oli jo jonkin aikaa sitten, eikä ketään minulle läheistä kuollut tai loukkaantunut/sairastunut.

 21. Olenparikin kertaanähnyt unta jossa rautahampaita irtoaa. Joka kerta joku läheinen on kuollut. Ensin naapuri (silloin irtosi vain yksi hammas) sitten isotäti (irtosi kaksi hammasta) parhaan ystäväni äiti (hampaita irtosi kolme) nyt näin unta jossa irtosi neljä hammasta. Nytkö kuolee joku vieläläheisempi henkilö?? Joka kerta kun hamoaitaon irronutenemmän aina vain läheisempi henkilö on kuollut. :'(

 22. Näin viime yönä unta jossa minulta lähti kuta kuinkin kaikki ylähampaat (vain 3? poskihammasta jäi). Hampaat oli kiinni ohuella kalvomaisella ihon kerroksella joka oli lähtenyt myös. Vähän niin kuin ylätekohampaat, mutta tosiaan hyvin hyvin ohut ihokerros, jossa hampaat kiinni. Se oli järkyttävää. Yritin miettiä, että mitä nyt pitää tehdä. Muistin unessa, että jos hammas irtoaa, niin se kannattaa pitää suussa, jotta sen voi laittaa takaisin. (Oikeastihan se ei pidä paikkaansa.) Välillä minulla oli ne kaikki hampaat suussa säilössä, enkä pystynyt puhumaan kunnolla. Osa hampaista tippui maahan ja jonkun nielaisin. Otin ne irronneet hampaat pois suusta ja katsoin peilistä mummomaista hampaatonta hymyä. Murehdin sitä kun joutuu jo vähän yli 30v käyttää tekohampaita. Unen edetessä irronneet hampaat näytti tosi isoilta popcornin siemeniltä. Muistan miettineeni myös,, että kuinka hankalaa on saada aikaa hammaslääkärille. Uni jatkui eri jutuilla, ja hammasasia nousi aina välillä uudelleen pinnalle.

  Odotan mielenkiinnolla tuoko uni jotain tullessaan… Näin todella paljon unia ja muistan niistä paljon yksityiskohtia ym., mutta en ole kyllä nähnyt mitään vastaavaa aiemmin.

  1. Olipa jännä lukea tämä sinun unesi. Näin viime yönä juuri samanlaista unta. Tarina oli kuin minun kirjoittama. Tästä syystä aloin etsimään täältä mitä uni voisi tarkoittaa. 🙂

 23. “Olavi Moilanen: Hampaat liittyvät kulttuurissamme hyvään kuntoon ja vahvuuteen. Hampaiden lähtö voi silloin kuvata heikkoutta, väsymistä ja sairastamista. Paniikkitilanne unessa kuvaa usein jaksamisen rajalla olemista, jolloin on tärkeää alkaa huolehtia omasta jaksamisestaan.”

  – “Meillä on paljon ilmaisuja, joissa hampaat edustavat energiaa ja voimaa. Eli jos ihminen menettää unessa hampaansa, tarkoittaa se sitä, että hän menettänyt voimansa tai on sairas, Moilanen kertoo.

  Moilasen mukaan unet kannattaakin ottaa vakavasti, sillä se paljastaa alitajuisen mielemme. Jos siis näet unen, jossa olet hampaaton, on hyvä miettiä tahdin hiljentämistä.

 24. Näin viime yönä unta jossa istuin autossa takapenkillä ja kaksi ystävätärtäni istui etupenkillä. Vasen kulmahampaani alkoi heilua ja hämmästelin sitä loppumatkan ajan. Autosta noustessani hampaani putosivat yläleuasta. Olin todella hämmästynyt tästä ja ensin pidin niitä suussani. Suuni oli täynnä irtonaisia hampaita. Olin todella huolestunut miltä näyttäisin ilman hampaita. Pääsin peilin eteen ja huomasin että poskihampita oli tallella ja irronneiden hampaiden paikalla oli pienen pienet, lyhyet uudet hampaat. Olin helpottunut.

  Nyt kun luin näitä tulkintoja täältä olen kauhuissani josko nuo hampaiden irtoamiset todella tarkoittavat kuolemaa, voi apua!!!!

 25. Näin unta pari yötä sitten että hampaani murenivat ja syljin pois niitä.Itsellä 6kk tytär jolle kai nyt kasvaa pikkuhiljaa hampaita.Toisaalta olin ryypännyt juuri viikon.Toisaalta en tiedä tosta uusista tai menetettävistä ihmisistä.Toisaalta mulle on ilmestyny rintaan outoa punoitusta joka kasvaa pikkuhiljaa ja pelkään että on keuhkoissa joku veritulppa tai jotain…en tiiä.

 26. Näin unta että kieleni alla kasvoi yksi erillinen hammas. Unessa huomasin että hammas olikin mätä ja löysästi kiinni, joten vedin sen pois. Uskon että hammas liittyy miesystävääni, koska suhteessa on löytynyt uusi iso ongelma ja olemme molemmat toivon ja epätoivon rajamailla asian suhteen. Ongelma sai minut miettimään, onko suhde edes lujalla perustalla, vai “mätä”

 27. Näin toissayönä unta, jossa olin peilin edessä ja minulta irtosi toinen etuhammas. Veljeni seisoi vieressäni ja ihmetteli kanssani kuinka hammas voi noin vain irrota. Aloin kokeilla muita hampaita ovatko ne lujasti kiinni ja yksitellen hampaani alkoivat irrota kunnes minulla oli ylähampaista jäljellä enää muutama siellä täällä.

  Aamulla ihmettelin tätä unta ja muistin jostain lukeneeni, että hampaan irtoaminen unessa voi ennustaa jonkun läheisen ihmisen kuolemaa tai onnettomuutta. Pelkäsin, että jotain tapahtuu mutta samalla toistelin itselleni, että se oli vain uni ja että se voi tarkoittaa mitä vain, tai olla tarkoittamatta. Tänä aamuna kuitenkin sain tietää, että veljeni oli viime yönä ollut autokolarissa. Hän on ihan kunnossa, ei pahempia vammoja. Oli lyönyt päänsä aika kovaa ja huuli oli haljennut, mutta muuten ok.

  En usko sattumiin. Minulle on käynyt näin ennenkin. Olen nähnyt todentuntuisen unen jostain, ja sitten se on käynyt toteen. Sitä vain alkaa miettimään, että miksi me nähdään näitä unia. Olisinko voinut jotenkin estää kyseisen onnettomuuden? Mitä hyötyä siitä oli minulle tietää etukäteen, että jotain pahaa tapahtuu. En tiedä. Tutkimattomia ovat herran tiet. Olen vain todella kiitollinen, että veljeni on kunnossa eikä mitään pahempaa sattunut.

 28. Olen nähnyt jo useamman kerran unia hampaiden tippumisesta, mutta vielä ainakaan mukaan läheinen ei ole onneksi kuollut. Muutama yö sitten näin unta, että yksi alahammas irtosi. Viime yönä näin ahdistavaa unta, jossa hampaani alkoivat pikkuhiljaa yksitellen tippua ja pidin niitä suussani. Minua hävetti ja pidin suuta kiinni, menin julkiseen vessaan ja oksensin hampaita ulos. Niitä lähti kuitenkin kokoajan lisää ja lisää, keräsin niitä myös käsiini ja irrottelin niitä kielelläkin. Katsoin peilistä ja näin tilalle kasvavan aivan pienet tasaiset uudet hampaat ja olin helpottunut. Mietin, että edellisiltana olin riidellyt mieheni kanssa, joten voisiko johtua siitä… Stressiä minulla ei pahemmin nyt ole. Tuon unen muistan kyllä vieläkin ärsyttävän hyvin. Mutta aamulla on ihana herätä kun huomaa kaikkien hampaiden olevan tallessa!

 29. Minuakin kiinnostaisi tietää, mitä tarkoittaajos saa lisää hampaita?

  Näin unta, jossa yhtäkkiä huomasin, että minulla on ylähampaissa kaksi riviä. Myöhemmin huomasin, että alaleuassakin oli neljä riviä hampaita. Ne olivat rautahampaita.

  Sitten kun tutkailin hampaita, niihin alkoi muodostua kuvia. Kuvat olivat kuin jonkun intiaani-heimon piirustuksia ja symboleja. Tässä kohtaa heräsin.

 30. Mitä tarkoittaa että vastasyntyneellä on hampaita?
  Unessani olin raskaana ja oli tarkoitus synnyttää keisarin kautta. Se ei kuitenkaan onnistunut vaan synnytin alateitse. Hämmästyin siitä kuinka nopea ja kivuton alatiesynnytys oli. Poikaystäväni seisoi koko prosessin aikana toimeettomana taustalla eikä muutenkaan reagoinnut.Hoitaja onnitteli ja kertoi että kyseessä on poikavauva. Sain pojan syliini ja olin aluksi hämilläni. Katson poikaa ja huomasin hampaat hänen suussaan. Pikkuhiljaa hampaat muuttuivat, ruskeita koloja ilmestyi keskelle hampaita ja vauva oli muuntumassa joksikin muuksi.
  Heräsin tämän jälkeen. Meillä ei ole perheenlistäystä tulossa koska asumme eri maassa sekä olemme vasta suhteemme alkutaipaleella. Todella outo uni!

 31. Olen nyt viimeaikoin nähnyt pariin kertaan hampaistani unta. Ensimmäisessä unessa näin että syödessäni hampaani murenivat hieman, sitten nyt viimeyönä näin, että minulla oli jokaisen hampaan toisella puolella täynnä reikiä. Toinen puoli eli näkyvin osa hampaista olivat kuitenkin normaalin näköiset. Mitä tämä tarkoittaa?

 32. Näin viime yönä unta, että minulla oli hammasraudat ja jotenkin olin ilmeisesti itse irroittanut kaksi yläetuhammasta (en muista irroittamista unessa tapahtuneen, mutta sitä siinä unessa selitin myöhemmin jollekin..). Olin työpaikallani ja minua nolotti kovasti se, että etuhampaat puuttuivat. Paikalle tuli joku komea mieshenkilö (ei kukaan jonka tunnen) ja hän salaa taukohuoneessa suuteli minua. Oloni oli sellainen jännittävä, niinkuin ihastuneena ensikertaa suudellessa, mutta ihmettelin, eikö tätä haitannut että olin niin hassun näköinen ilman etuhampaita. Hetken kuluttua kuitenkin lähdin paikalta hammaslääkäriin, joka sai irronneet hampaani takaisin paikalleen (sain vain huutia siitä että olin hölmösti mennyt ne irroittamaan..!).

  Elän parisuhteessa ja meillä on pieniä lapsia, joten parisuhde on kyllä jäänyt vähälle huomiolle… Lisäksi työ- ja opiskelukiireet painavat (eivät suju niinkuin toivoisin). Stressiä siis on, mutta voiko tämä tarkoittaa jotain muutakin?

  Olen aiemmin nähnyt kaksi kertaa hampaisiin liittyvän unen, siksi nyt karmii. Ensimmäisellä kerralla nähtyäni unen, jossa osa hampaistani mureni suuhun, veljeni sairastui vakavasti, mutta parani. Toisella kertaa poskihammas irtosi ja sen jälkeen isoäitini kuoli.

 33. Olen jo muutamien vuosien ajan nähnyt unta siitä kuinka minun hampaani putoavat suusta. Joskus kokeilen hammasta kun se heiluu ja samalla lähtee irti. Sen jälkeen myös ikenet putoavat ja tätä en itse ymmärrä. Aina herään paniikissa ja tarkistan hampaani että onko tallella. Hirveää tälläisten unien näkeminen!

 34. Minulla oli kolmannen asteen kouluni aikana eräs paljon aikaa ja vaivaa vievä toimeksianto, ja tämä kasasi kaikkien tekemättä olleiden asioiden summana aivan hirveän stressin, jonka pahin vaihe kesti puolisen vuotta. Parin viimeisen kuukauden aikana näin useamman kerran viikossa unia, että hampaat ovat huonosti kiinni ja heiluvat. En muista, sisältyikö uniin hampaiden putoamista, saattoi olla.

  En uskonut aiemmin unien tulkintaan, mutta näitä unia sattui niin usein, että nyt uskon niillä olevan jotain merkitystä.

  Uskon, että tämä kertoi omalta osaltani äärimmäisestä stressistä, ympärilläni ei tapahtunut sellaista, mitä olisin muuten osannut uniin yhdistää. Kun tämä vaihe helpotti, unia en ole kertaakaan nähnyt.

 35. Näin unta että hampaani alkoivat yksitellen irtoilla. Vääntyivät vinoon ja putoilivat pois. Ajattelin unessani että nyt pitää sitten laitattaa teko hampaat. Uni jäi jollain tavalla ahdistamaan ja nyt kun luen täältä noista toisien kokemuksista läheisten kuolemista niin todellakin huolestuttaa.

 36. Näin unta, että hampaani tippuivat kaikki käsiini ja kasvoivat uudestaan takaisin. Heitin kädessäni olevat hampaat roskikseen.
  Eh.. mitä tää kertoo? :s

 37. Näin n. 15 vuotta sitten unta, että minulta mureni lähes kaikki hampaat. Jonkin aikaa tämän jälkeen olin kantajana kolmissa hautajaisissa viiden viikon sisällä. Oli yhden puhelinsoiton päässä, että olisin ollut neljissä hautajaisissa kuuden viikon sisällä!

 38. Unessa hampaan irtoaminen meinaa jotain todella pahaa, yleensä jopa kuolemaa. Mitä lähempänä “keskihampaita” putoava hammas on, sitä läheisempi ihminen on, jolle sattuu jotain ikävää.
  Minä näin unta, että minulta irtosi hammas. En vielä tuolloin tiennyt mitä se meinaa, mutta painoin jostakin syystä unen todella tarkasti mieleeni. Ei mennyt kauan, kun erittäin läheinen ystäväni löytyi metsästä kuolleena. Aikaa kului kunnes aikani kuluttamiseksi lueskelin unikirjaa & päätin katsoa mitä se hampaan irtoaminen meinaa. Kun tajusin tapahtuneen, olin todella hämilläni ja jopa shokissa.
  Vuosia kului pari, kunnes heräsin uneen jossa minulta lähti hammas. Tottakai olin aivan helvetin peloissani, tiesin että joku lähtee pois elämästäni. Ei mennyt taaskaan kauan, kun olin tietokoneella ja huomasin koneen takana olevan paperin, jossa oli äitini kirjoittama runo kaipauksesta ja “lepää rauhassa” teksti mummollensa, minun rakkaalle isomummolle. Olin vihainen vanhemmilleni, kun eivät kertoneet minulle heti asiasta vaan tajusin sen itse. Se oli täyttä tuskaa olla pelossa ja odottaa tietoa kuka kuolee.
  Nyt lähiaikoina näin unta että hampaisiini tuli eripuoliile kolme reikää. Tänään sain kuulla, että serkkuni oli hakattu pesäpallomailalla. Mitä muuta vielä, se ei ole kuin vain odottaa…

 39. En tiedä onkohan tämä vain sattumaa mutta viime syksynä näin 3 yötä putkeen sellaista unta, jossa ensin minulta irtoaa yksi hammas, ja sitten kaikki loput perässä,,, ja sitten siitä ei kauaa kun meidän koiramme kuoli, jonka kuoleman syytä ei koskaan saatu tietää. Alkuvuonna poistui luotamme yksi sukulainen, ja nyt on yksi merkittävä henkilö sairaalassa, ja voi kuolla milloin vain…..

 40. Olen nähnyt aiemmin unta että putoaa yksi valkoinen hammas.
  En muista mikä hammas se oli. Viime yönä näin unta että irtoaa todella monta veristä valkoista hammasta enkä siinä unessa laskenut niitä montako tippui… Outoa kuitenkin on että tiedostin olevani unessa ja en ole koskaan tiedostanut ja nyt vaan ihmettelen et miks en laskenut niitä hampaita ja olis kiva saada tietää mitä veriset hampaat meinaa?

 41. Näin pari viikkoa sitten unen, jossa alhaalla oleva hammas heilui ja ylhäällä olevassa hampaassa oli murtuma. Olen ollut erittäin stressaantunut ja huolissani kahden aikuisen luonani tyttäreni vuoksi, koska heillä on ahdistusta ja masennusta, itsetuhopuheita ja toivottomuutta. Tänä yönä näin unen, jossa kaikki hampaani irtosivat.Toivon todella, että uni kertoo vain stressistä.

 42. Olen nähnyt nyt kolme yötä putkeen unta jossa hampaani/hammas tippuu. Viimeyönä unessani hampaani oli löysästi kiinni ja tunsin kielelläni että se oli melkeen irti. Sama tapahtui unessa noin 4 kertaa. Jokaisena kertana menin vessaan katsomaan peilistä hammastani ja hammas halkeaa palasiksi joita syljen sen jälkeen lavuaariin. Edellisessä unessa kaikki suuni hampaat tippuivat ja meinasin tukehtua niihin. Mitä taroittaa? Olen myös viimepäivinä tuntenut itseni kipeäksi ja sairaaksi.

 43. Olen nähnyt parikertaa unta, jossa ylhäällä olevat kaksi etuhammasta heiluivat hieman ja hampaita särki aina purtaessa leukoja kiinni. Hampaat eivät kuitenkaan irronneet, eikä niiden väri ollut muuttunut miksikään.
  Mitähän tällainen mahtaa tarkoittaa?

 44. Näin viime yönä unta, että ylhäällä takahampaissani oli tosi isot mustat reiät, ikäänkuin musta putki hampaan sisään. Koko hampaiden sisusta puuttui, ja niissä oli syvä kuilu. Huomasin nämä reiät sattumaltakatsoessani hampaitani peilillä ja järkytyin miten en ollut aiemmin niitä huomannut. Kokeilin tökkiä reikiä jollain puutikulla mutta reiät olivat niin syvät etten ylettänyt pohjalle asti. Myös äitini katsoi reikiä, jonka jälkeen niiden reunat tulivat tosi teräviksi. Mistähän tämä uni voisi kertoa? Oli todella voimakas tuntemus…

 45. Mun hampaat tippuivat yksi kerrallaan, kaikki mureni mun suusta pois. Hampaat lähti palasina pois, mutta alta paljastui uudet hampaat. äitini kertoi että hampaidta uneksiminen kertoo siitä että läheinen on vaatassa. Uskon tämän olevan merkki universumilta, että mummini tulee kuolemaan pian, sillä hän oli heti ensimmäinen henkilö, joka tuli mieleeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.