Uni hukkumisesta tai hukkuvan näkemisestä kielii henkisestä hukkumisesta, ahdistavista tunteista, menettämisen pelosta ja arjen paineista.

Samalla hukkumisuni kuitenkin merkitsee, että raskaitten asioitten yli on mahdollista päästä.

9 comments

  1. Mä näin viimeyönä taas unta et mun pikkuveljet yritti tappaa ittensä hukkumalla talvella menivät jäälle käveleen ja vain toinen veli tippu sulaan toinen saatiin kuivana pois jäältä tämä joka tippu löydettiin kyllä ja saatiin ylös mutta varma en ole selviskö hän vai ei.. mitä tää tarkoittaa ku näen usein unta kuolemasta ja varsinkin sukulaisten kuolemasta veljien ja isän

  2. olen monesti nähnyt unta, kun olen mennyt jonnekin uimaan, vaikka järvenrannalle tai kylpylään, kun menen veteen, yhtäkkiä vaan uppoan veden alle ja en pääse pintaa, en oikeastaan kuole, mutta minusta tuntuu siltä, kun pääsen aina hetkeksi pintaan vetämään henkeä ennen kuin vajoan takaisin pinnan alle. ihan taistelen henkeni edestä ja se uni on niin ahdistava.

  3. Minä näen usein unta että hukun sillä tavalla että äitini tai joku läheiseni heittää minut mereen ja en osaakkaan uida ja sitten vain vajosn syvemmälle ja syvemmälle kunnes näen enään vain meren pinnan ja yhtäkkiä kaikki on pimeää ja olen hukkunut. Voisitteko vastata mitä tämä tarkoittaa näen melkein joka yö tuota samaa unta.

  4. Näin aamuyöstä todella ahdistavan unen, unessa olimme mieheni kanssa Tampereen koskella, näimme laiturilla miehen, pienen pojan ja tytön. Yhtäkkiä mies nosti pojan ja rupesi hukuttamaan tätä 🙁 samoin teki tytölle, soitin hätänumeroon ja sanoin mitä näin, sen jälkeen herätyskelloni soi ja uni loppui siihen. Todella ahdistava ja itkuinen olo herätessä. Luin täältä mitä uni tarkoittaa, ja osui omaan elämän tilanteeseeni täysin…ja toivon että myös jälkimmäinen lause toteutuu: Samalla hukkumisuni kuitenkin merkitsee, että raskaitten asioitten yli on mahdollista päästä.

  5. Näin viime yönä unta että kaverini katosi ja löytyi hukkuneena. Sitten toinen kaverini yritti hukuttautua. Se näytti aavemaiselta, hänen hiuksensa leijuivat vedessä ja hän oli niiin kalpea… Mutta en vienyt häntä pintaan, kun löysin hänet, vaikka hän oli hengissä.Vedin hänet vain syvemmälle, vaikka tarkoitukseni oli auttaa, ja en tiedä selvisikö hän.

  6. Näin unta että seisoin laiturilla, yhtäkkiä jalat petti en muista kävikö niin ihan “omasta” tahdosta vai kuinka mutta tipuin kuitenkin veteen, siinä ei ollut syvää mutta en jaksanut noustakkaan pintaan ja virta veti syvemmälle. Mutta sitten virta veti takaisin rantaan ja nousin pintaan. Missään vaiheessa uni ei kyllä tuntunut pelottavalta. Tulkinta kyllä sopii täydellisesti elämäntilanteeseni..

  7. Näin unta että mä hukuin meidän sellaiseen kaivoon.Niinku mun serkku (tapeltiin siin unessa) nii se heitti mut iha vitun syvään kaivoon:”( Ja ku tipuin sinne nii huusin: hyvästi! Ja sitten ku olin tippunu sinne niin…Olin kolauttanu itteni kaivon reunaan,kasvoni valuivat verta…Unessa kuulin kun serkku huusi:Missä olet?? Ja itki siin unessa…Yritin päästä kiipeämään kaivon reunoja pitkin mutta tipahdin….Vesi oli tooosi syvää unessa ja hukuin….:(

  8. Näin unta, jossa menoin poikani kanssa lähellä rantaa. Kuitenkin mukana oli joku muukin,Ä ja muita lapsia, jollekin sanoin että käännä mitään sanomatta suunta vasemmalle, ettei lapset näe- vedessä kellui kuolleina äiti ja tytär, jonka ympärille äiti oli kietonut kätensä. Soitin sivummalla hätänumeroon lapsilta salaa.

  9. Näin unta että menin tyttäreni (8v) kanssa soutelemaan, molemmat omissa veneissä. Veneeni toinen pää alkoi vajota ja vesi valua sisään, enkä päässyt uimaan pois vaan vajosin veneen mukana. Ihan kuin olisin ollut halvaantunut ja keuhkot täyttyivät vedellä vaikka yritin ensiksi pidättää hengitystä. Vesi oli todella mutaista ja tummaa. Jouduin ihan uppeluksiin ja pelkäsin kuolevani kunnes pieni tyttöni kiskoi minut hiuksista laiturin viereen. Pakokauhun tunne ja hapennälkä tuntuivat vielä herätessäni unesta, haukoin happea hädissäni. Olikohan tämä uniapneakohtaus vai merkki siitä, että hukun töihin ja muihin velvoitteisiin? Lasten ja työn takia jaksan jotenkin suorittaa arkea, mutta muuten olen aika väsynyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.