Ken unessa hakeutuu käymälään haluaa keventää oloaan. Onko käymälä siisti vai törkyinen? Tuleeko olo kevennetyksi vai joutuuko uneksija pidättelemään edelleen?

9 comments

 1. Näin unta, että olin jääkaapin sisällä kuvana ja aina kun joku avasi kaapin, niin annoin heille jotain sieltä esim. chiliketsuppia. Myöhemmin olin suihkussa jossa laitoin silmät kiinni ja kaaduin selälleni ja kun nousin ylös niin kaverini suihkutti vettä siihen kohtaan johon liukastuin. Mitä tämä uni merkitsee?

 2. Nään todella usein unta siitä, että etsin vessaa. Löydän unessa kyllä vessan, mutta se tuntuu aina liian avoimelta asioiden toimittamiseen. Joko vessaan on toinen ovi, jota ei saa lukittua tai siinä ei ole nimeksikään seiniä. Unessa pelottaa ja ahdistaa, että joku tulee kesken kaiken ja usein näin käykin. Silloin jään kököttämään pöntölle todella pitkäksi aikaa uskaltamatta pyyhkiä ja nousta. Osaako joku tulkita, mitä nämä unet tarkoittavat?

  1. Paula, tismalleen samaa unta olen nähnyt aikanaan monia kertoja. Se on kuulemma häpeäuni.

  2. Sama täällä, monia kertoja nähty uni. WC on yleensä todella likainen (kusi lainehtii lattialla) ja jossain on aina joku rako tai aukko, josta ulkopuolinen voi tirkistellä. Jotkut WC:t ovat puhtaita, mutta niissä on yhdellä seinällä lattiasta kattoon ulottuva leveä ikkuna. Toiset WC-kopit ovat niin ahtaita että niissä hädin tuskin mahtuu hoitamaan tarpeitaan pisuaariin.

   Nuorempana näin unia joissa menen vanhempieni WC:hen ja yritän laittaa oven kiinni. En saa ovea kuitenkaan lukkoon, vaan se joko valahtaa aina itsestään auki tai sitten ovi menee kiinni mutta se on sen verran pieni että oven ja karmin väliin jää parin tai kolmen sentin suuruinen rako.

   Viime yönä näin unta WC:stä, jossa yksi seinistä oli itse asiassa leveä suihkuverho. Verhon toisella puolella oli neljä pedattua (mutta tyhjää) sänkyä!

 3. joskus pienenä näin unta että menin vessaan. Se tuntui niin aidolta että pissasin oikeasti koska luulin olevani vessassa. Unessa katson jalkojani jotka ovat täynnä pissaa. Sitten heräsin ja sänky oli märkä.

 4. Paula ja Tauno, kuvasitte minunkin toistuvia uniani. Osuvia tunnelmia ja yksityiskohtia. Usein unieni henkilöt ovat vuosien takaa minulle tuttuja. Kuvaakohan tuo häpeääni niihin vuosiin liittyen… Silloin todella koin, etten itse eikä perheeni ole mitään heihin verrattuna. He eivät tuota viestineet, vaan tunne oli itselläni. Toisinaan etsin unessani suojaisaa vessaa uimahallissa tm julkisessa paikassa – tietenkään löytämättä. Ahdistavia hämmentäviä unia.

 5. Mä näin todella kummallista ja pelottavaa unta. Unessa olin yhdessä kohdassa yleisissä vessoissa ja aina kun vetäisin vessapaperia katosta vuosi verta. Unessa ymmärsin että joka vessan katon uumenissa oli joku joka kiduttui aina kun paperia vedettiin. Varmaan jotkut kahleet kiristyi tai joku silppuri teki tuhoa. ihan hirveä uni. Jouduin käyttämään paperia vaikka tiesin että joku saattoi juuri kuolla sen vuoksi. Kaikki vessassa kävijät huomasivat/tiesivät tämän eikä olleet moksiskaan. Mitäköhän tämä meenasi?

  1. Tupakoitko? Wc-paperi on vaalea, pehmeä. Voisi viitata tumppiin tai johonkin muuhun elämässäsi olevaan asiaan, jota häpeät ja josta tarvisi päästä eroon.

 6. On kuulemma totta että ei voi nähdä unta wc:stä, ”toimivasta” wc:stä. Outoa kyllä näin unta että olin jossain kaupassa ja menin vessaan, se oli ihan normaali, puhdas ja toimiva lukko ja muuta. Itse vessa oli vain nurkassa mutta kävin silti asioillani. Jos oikein muistan, olin vessassa piilossa joltakin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.