Kuten muutkin kulkuvälineet niin myös laiva kuvaa unennäkijän elämänmatkaa. Koska matkaa tehdään vesiteitse, voi laivamatkan sanoa kuvaavan unennäkijän tunteita, ajatuksia ja alitajuntaa.

Tyvenessä hyvässä vauhdissa kulkeva laiva kuvaa suotuisaa elon kulkua. Myrskysäässä seilaaminen kertoo valve-elämässä tuntuvasta kuohunnasta.

Jos unessa myöhästyy laivasta, on valve-elämässä jokin ajanjakso auttamattomasti ohi.

Myös itse laivaan kannattaa kiinnittää huomiota. Ylellinen huvialus kertoo luksuksesta ja ylenpalttisuudesta, merirosvolaiva taas kuvaa vapaata, villiä ja jopa kapinalista asennetta. Sotalaiva kertoo agressioista tai vaihtoehtoisesti puolustuskannalla olemisesta.

Kuivalle maalle ajautunut alus viestii tunteitten köyhyydestä, laivan hylky taas tunne-elämän ongelmista.

Laiva voi hyvin olla myös esim sementistä valettu, joka on merkki tunteitten kovettamisesta, tunteettomuudesta.

16 comments

 1. Nähny monesti unta, että seilaan isolla risteily aluksella pitkin meriä, sekä melkein lopussa unta joudun isolle saarelle, missä on todella kaunista. Paikka on kun paratiisi, sekä menen johki hotelliin missä on vanha ranskalainen parveke ja se sijaitsee isolla kalliolla, ja parvekkeen reuna on ruusujen peittämä. Sieltä katselen auringon laskua, sekä tuijottelen ihmisiä jotka on myöskin parvekkeilla, sieltä näkyy meri, metsää, laivoja, lokkeja ym. Näin sen viimeks 12 vuotiaana.

 2. Nään aina unia siitä että oon laivassa välillä oon kapteenina ja välillä taas jossain risteilijällä äskön näin että olin risteily aluksella ostoksilla enkä löytäny alkoa koko laivasta kaikki muut oli humalassa… sitten ajoin pikkuveneellä merellä ennen sitä kovasssa myrskyssä ja yks kaveri oli mukana. nään paljon myös kalastukseen liittyviä unia. en tiijä mistä se johtuu mutta mun unissa on aina vettä jos en oo merellä oon jossakin metässä missä on järviä ja puroja ja suota yms. välillä ajelen jokiveneellä koskessa. Kerran löysin jostakin pikimustan laivan ja otin sen luotsasin sitä vähän aikaa kun löysin kaverin kellä oli isompi ja hienompi musta laiva ja kysyin vaihetaanko. mitähän se mahtaa tarkottaa oon miettiny useesti

 3. Olen kuullut, että uppoava laiva unessa voi tarkoittaa oman äidin kuolemaa. Nyt olen lähiaikoina nähnyt paljon unia, missä laiva uppoaa, mutta äitini on täysin elossa ja hyvinvoiva. Huh. Voiko uppoavalla laivalla siis olla jokin muu merkitys?

 4. Olen vuosien mittaan nähnyt erilaisia unia laivasta. Alussa olin lauturilla purjeveneessä, oli yö.Joskus olen ollut isolla risteilijällä,useinmiten, kerran olen myöhästynyt laivasta, olen ollut tavallisessa soutuveneessä poisnukkuneen isäni kanssa.
  Nyt olen nähnyt unta tavallisesta purjeveneestä ja viimeksi olin hienossa yksiyisessä huvialuksessa josta voi moni vain haaveilla, joku yritti minua sieltä pois, mutta pidin pintani, enkä halunnut lähteä.

 5. näin unta siitä, että olin uppoamaisillaan olevassa laivassa, lähes hukkuneena, mutta sitten löysin ulospääsyn, jossa oli ihmisiä isoissa häkeissä ja minulle kerrottiin, että kaikki ihmiset jotka selvisivät laivasta, teloitettaisiin. olen nähnyt tämän unen muutaman kerran.

 6. Näin unta, jossa istun konserttisalissa laivassa, nojaillen poikaystävääni. Konserttisali oli hieno, puinen ja fiini, jonka puiset tuolit oli naulattu lattiian. Sanoin poikaystävälleni, että pelkään laivan uppoavan. Hetken kuluttua laivan lattia alkoi repeytyä, kuin katketa kahtia. Poikaystäväni tarttui käteeni ja alkoi juosta kovempaa kuin ihmiselle on fyysisesti mahdollista. Päädyimme lentokoneen istuimille raitiovaunuun miehen kanssa, josta olen hieman kiinnostunut.
  Olen kuullut, että uppoava laiva merkitsee parisuhteen loppumista.. Ja olen tosielämässä harkitsevani jättäväni poikaystäväni ja alkavani kiinnostua tosissaan tästä edellä mainitusta mieshenkilöstä. Mitä uneni tarkoittaa? Apua :/

 7. Mie oon nyt varmaa kahen viikon verran suunnilleen joka yö nähny unta siitä että oon laivalla ja siihen uneen on tosi usein jollain tavalla liittynyn vauva. Yhdessä unessa pelastin sen vauvan, toisessa unessa kyse oli vaan samassa hytissä oleskelevan vauvasta. Yhdessä unessa voitin matkan aurinkorannoille. Nyt olen tullut ajatelleeksi että onkohan sillä laivalla sitten joku merkitys kun se unissa pyörii niin kovin usein… Luin että vauva symboloi mm. uutta alkua ja jos laiva symboloi elämänmatkaa niin onkohan tässä odotettavissa sitten jotai muutosta 😮 pistää kyllä oikeasti miettimään.

 8. oon tällä hetkellä 21v muistan nähneeni noin 8 vuotiaana monesti saman unen, jossa laiva syttyy liekkeihin ja minun on pakko hypätä mereen, lopussa kun tipun todella korkealta näen äitini laivan kannella ja uni loppuu. …

  vähän aikaa tästä vanhempani erosivat. olivat noin puoli vuotta erossa ja palasivat yhteen ja ovat naimissa vielläkin

 9. näin viimeyönä unta.että olin purjelaivassa,ja olin purjelaivan päällysmies.
  yhtäkkiä alkoi tuulemaan,ja myrskyämään.myrskyn aikana purjelaiva sukelsi,toisen
  purjelaivan alitse.ja nuosi pintaan.lieneekö tuo tarkoittaen sitä
  että valve elämässä minulla tulee olemaan niin jyrkkiä laskuja kuin nuosujakin.

 10. Mie näin viine yönä unta, ekan kerran elämässäni uppoavasta laivasta jossa olen ihan paniikissa tartun tuntematonta ihmistä kädestä kiinni ja huusin “apua” tämä uppoaa, älä jätä minua. Se toinen itki ja minä itkin laiva vain valui / upposi pohjaan vettä vain tulvi ovista / ikkunoista sisään. Se oli Silja line laiva jossa olin viime viikolla risteilemässä ja sama huone numero oli 9521 en tiiä miksi numero oli sama Niinkuin unessa? Osaako joku selittää? Olisi hyvä tietää mihin tämä uni liittyy. Onko joku läheinen kuolemassa tms? Miulla kyl on ystävä joka on iäkäs.

 11. Mä nään toosi usein unta missä oon laivasa ja se uppoaa. Enkä ole saanut selvää vitä se tarkoittaa

 12. Näin unta, että olin laivamatkalla, keskellä merta äitini kanssa, joka oli raskaana (???). Menin hetkeksi pieneen hyttiin ja yhtäkkiä laiva alkoi heilua eri suuntiin. Tulin huoneesta ja kuulin että sota oli alkanut, laivaa pommitetaan. Katsoin peiliin, näin silmissäni pelon ja kyyneliä. Ihmiset huusivat. Sitten heräsin.

 13. entä jos unessa näkee sotalaivan joka on ankkuroituna keskellä ulappaa,ja sotalaiva oli miinanraivaaja.

 14. Olen nähnyt muutama yö sitten unta jossa olin risteilijällä jossain karibialla yhtäkkiä laiva kääntyi ylösalaisin kuin poseidon konsanaan mutta jäi kellumaan sitten meitä päin hyökkäsi avaruusolioita jotka olivat isoja ja outoja. Sitten mentiin ylösalaisin olevalla laivalla takaisin helsinkiin vesi oli tyyni sitten menimme syömään jonka jälkeen TAKAISIN YLÖSALAISIN OLEVAAN LAIVAAN. Sitten yritin puhua muille järkeä mutta ne eivät kuunnelleet sitten päätin yrittää herätä ja onnistuin. En ol nähnyt tuollaisia unia aiemmin voisiko joku kertoa mitä se tarkoittaa.

 15. Unessa Mies, josta valve-elämässä olen kiinnostunut, ja ehkä hänkin jonkin verran minusta, tuli minua puistossa vastaan ja kertoi, että hän osti veneen, lähdetkö katsomaan.
  Toki lähdin. Kävelimme niemeen, jossa oli uusi, valkoinen, nopeannäköinen vene. Luulin unessa, että lähdemme koe- ajelulle. Mutta yhtäkkiä vene oli täynnä porukkaa ja Mies sanoi vähän häpeissään, että lupasin näille ensin ajelun. Tulen kyllä hakemaan sinut ajelulle sen jälkeen.
  Hän lähti ajelulle porukkoineen ja minä läksin kävelemään rantatietä pitkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.