Unessa peilistä vastaan katsovat asiat kuvastavat unennäkijää itseään ja hänen sisäistä elämäänsä, tunteita, tietoisia ajatuksia ja alitajuntaa. Peilistä heijastuva omakuva kertoo itsen näkemisestä ja ymmärtämisestä.

Jos peilistä vastaan katsova minäkuva on tuttu ja miellyttävä, se kertoo unennäkijän hyvästä olosta omana itsenään, tasapainosta ja hyvästä itsetuntemuksesta.

Jos taas peilissä näkyvä hahmo on outo, voi unennäkijä odottaa pääsevänsä kosketuksiin uusiin ja ennestään ehkä täysin tuntemattomiin puoliin ja piirteisiin itsestään – itsetuntemus kasvaa ja syventyy.

Korostuuko peilikuvassa jokin ominaisuus tai piirre? Jos unessa kiinnittää huomiota esimerkiksi peilikuvansa erityisen upeisiin hiuksiin, kannattaa katsoa mikä merkitys ko unisymbolilla on. Tällöin uni vihjaa ymmärryksen ja itsetuntemuksen lisääntyvän erityisesti tällä elämänalueella.

Jos unessa peili rikkoutuu, voi unennäkijä kokea elämässään omakuvan muutoksen. Esimerkiksi nykyinen sohvaperuna saattaakin muovautua intohimoiseksi lenkkeilijäksi tai ahkera tupakoija lopettaa tupakoinnin kokonaan. Muutos on selkeä jako “mitä olin ennen” ja “mitä olen nyt” välillä.

 

3 comments

 1. Näin unta että katsoin peiliin. Ihoni oli kaunis ja terve, näytin hyvinvoivalta. Otin peilipöydältä sakset ja leikkasin korvan juuresta, otsan yli aina toisen korvan juureen asti. Iho oli kuin muovinen maski, josta ei vuotanut verta. Kasvoni jäivät roikkumaan.
  Käännyin ympäri, katsoin hätääntyneenä aviomiestäni silmiin ja hän naurahti, kuin tämä kasvojeni tilanne olisi jokin söpö hairahdukseni.

  Miten tällainen voitaisiin tulkita?

 2. Näin unta, jossa oli pitkä tie tyhjyydessä. Tien varrella oli kymmeniä peilejä ja unessa tarkoitukseni oli katsoa jokaiseen peiliin ja jos huomasin eron peilikuvassani. Oli minun lähdettävä pakoon peiliä. Ehkä kolmannen peilin kohdalla huomatessani peilikuvallani lippalakin, sanoin erittäin kyllästyneenä etten jaksaisi enää juosta, mutta käännyin kuitenkin ja lähdin juoksemaan.

  Mitä tämä voisi merkitä?

 3. Näin unta, jossa katsoin itseäni erityisen suurentavasta peilistä. Pärstä oli tuttu, mutta otsa poikkeuksellisen iso (johtunee unessakin siitä peilin suurentavasta efektistä) ja finnejä oli muutama, myös havaitsin silmieni olevan vanhettuneet, lievästi myös ryppyjä varsinkin silmien lähettyvillä, joita ei muutoin juurikaan havainnut, ilman suurentavaa peiliä.
  Aattelin vaa että “ai saakeli” mutta kuitenkin ns. rauhallisesti asiaan aika neutraalisti loppupeleissä suhtautuen.
  Mitäs tämä meinaa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.