Jos unessa piiloutuu, haluaa valve-elämässä vältellä jotain hankalaksi kokemaansa tilannetta. Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen miltä piiloutuu ja mihin.

1 Comment

 1. Elikkäs tälläsiä piiloutumis unia:

  Elikkä, asun tosielämässä laitoksessa.
  No olin tullu junalla Nokialle kotilomalle. Mun piti lähtee mun idolin Bastin ja sit yhen intialaisen miehen kans (jonka tunnen tosielämässä) kanssa jonnekkin Itävalta-Sveitsi akselille. Jonnekkin, missä puhutaan saksaa. Sit ku olin menossa keskustaan kävellen, niin oli ihan hirveen paljon lunta, ja tarpominen oli raskasta. Kylmyyttä en muista tunteneeni. Sit yhtäkkiä oli kevät ja nuoriso pelas jollaki suljetulla alueella koripalloo. Sit olin jossain korkeen talon ylimmässä kerroksessa, jossain huoneessa, missä oli muutama ihminen ja siellä oli myös se intialainen. Bastinkin piti tulla, muttei se ollut vielä tullut. Meidän piti kertoo omista kokemuksista kiusattuina. Se huone oli pieni ja me kaikki just ja just mahduttiin sinne. Sitte menin jossain vaiheessa jonnekkin mustaan välikköön, siellä oli myös ovi mustaan huoneeseen. Sitten kuulin, kun pari romani tyttöö sano, et ne niiden pitää tehdä vaikutus Bastiin, mutta koska mä olin lähdössä sen kans matkalle, niin en tuntenut juurikaan mustasukkaisuutta. Sitten menin katsomaan, että joko Basti tulee. Ja se tuli. Siellä oli hirveen paljon portaita, olihan se korkee talo. Hissiä ei ollut. Ne romani tytöt vaan kilju. Mutta mä päätin mennä piiloon sinne mustaan paikkaan. Sitten yhtäkkiä kuulin sellasta raskasta ja pelottavaa hengitystä, sellasta ku ihminen hengästyy. Unessa pystyin ajattelemaan omilla aivoilla, että koska ei Bastilla oo noin huono kunto, sen on pakko kuulua mun huoneesta. Avasin silmät, mutta mitään ei kuulunu. Samassa unessa me kaikki kolme matkustettiin autolla Nokialla, ja oltiin menossa sinne ulkomaille. Tää intialainen ajo tätä autoo, olikohan punanen BMW, ja Basti istu edes, ja mä istuin Bastin takana. Tää Basti siis on Saksasta.

  Ja seuraava uni ei nyt varsinaisesti kai liity piiloon menemiseen, mutta näin tän unen heti nukahdettuani uudestaan samana yönä:

  The Baseballsin piti esiintyä Nokian lukiossa. Se oli toukokuu. Oltiin menossa sinne kaverin kanssa. Lukio oli aivan liian pieni ja väärällä paikalla. Sitte saatiinkin tieto, että Digger ja Sam ei tuu, en varmasti muista oliko ne kipeenä tai jotain. Mutta Bastin piti tulla sit yksin. (taustabändistä ei ollu mitään tietoo). Mut sit ku oltii siellä sisällä, niin hetken katseltuani näin sellasen julisteen, ja siinä oli The Baseballs, mutta se oli punaisella yliviivattu. Sitte olin vihanen mun kaverille, joka muka opiskeli siinä lukiossa. (se asuu Espoossa). Olin vihanen, kun se ei ollu kertonu, ja olin niin surullinen, että vaikka en yleensä valita muille, kuin kavereille, niin itkin pappalle.

  Sitte seuraava uni. Oltiin hotellissa. Minä ja mun kaks pikkuveljee, ja pikkusisko. Leikittiin portailla ja hissillä. (oltiin kuukausi sitte oltu Porissa, Yyterissä hotellissa, ja siellä leikittiin, tai mun veljet leikki niillä). Sitte saatiin tieto, että Baseballsin piti tulla sinne hotelliin, ja aivan ylös jollekki parvi huoneeseen. Sit mä päätin mennä niitä piiloon sinne niiden huoneeseen. Siellä oli lattialla vierekkäin kaks isoo ja leveetä patjaa ja yks levee parisänky. Mä päätin mennä sinne sängyn alle piiloon. Mut en mahtunu kokonaan, kun on vähä pyöree, nii sit jouduin oleen puoliks sängyn ja puoliks peiton alla. Niin päin, kun siinä sängyssä yleensä nukutaan. Sit ku katoin sinne oikeelle puolelle, näin kuolleen lapsen ruumiin, mutta en siinä vaiheessa pelänny. Mut se katto mua. Sit tulin sieltä pois ja menin alas, ja Baseballs oli tullu, ja menin jutteleen Bastille ja Diggerille.

  Sitte. Oltii jossai tän mun asuinpaikan tapases, mut isommas paikas. Nii sit kuulin, et Baseballs oli siellä, ja sit kysyin joltaki naiselta, et voiko se mennä kysyyn Bastilta, et voiko se tulla juttelee mun kans. Se lupas mennä, mut se sano, ehkä jotain, et luultavasti Basti ei kerkiä. Mutta se nainen tuli sanomaan, että Basti tulee. Ja se tuli, ja mä olin taas menny piiloon. Tällä kertaa jonku väliseinän taakse, se seinä oli valkonen. Sit Basti katteli ympärilleen, että missä mä oikein oon. Ja sit mä menin, ja sit me käteltiin, se oli aivan normaalin, hellän tuntunen, niinkuin Basti yleensä on. Sit me halattiin. Sit me juteltiin kaikesta, ja halailtiin ja kaikkee. Sit sen piti mennä.

  En muista, liittykö tää tohon uneen, vai näinkö eri yönä:

  Oltiin mun mummun talon tapases talos. Ja sit Baseballs oli siellä, ja sit Basti oli koko ajan menoillaan, ja sit ku se tuli, me juteltiin ja halailtiin ja muuta. Sit loppu unessa kun olin menossa nukkumaan, kysyin yheltä, että voiko se kysyä, et sitte ku Basti tulee, et voiko se antaa mulle hyvän yön pusun. Sit yritin lukee jotain aikakauslehtee, ja pysyy hereillä, mut sit nukahdin, ja se uni loppu siihe.

  Sitte.

  Toissa yönä näin unta, et Basti oli vastannu mulle sähköpostilla taas. Mutta se oli saksaa, ja kyl ymmärsin sen. Mut en enää muista sitä. Mut se oli tosi haukkuvaa, ja rumaa kielenkäyttöä.

  Sit joku vuos takaperin näin unta, et se Digger, niin se oli jonku ruskeen “pilvenpiirtäjän” katolla, ja sit se tippu sieltä, ja sen luut meni murskaks, ja sitä turhaan yritettiin elvyttää. Se oli kuollu. Ja sit mulla oli siinä unessa hirvee syyllisyyden tunne, ja itkin tosi paljon, myös Basti ja Sam itki mun kans. Mut se oli tosi ahdistava uni.

  oon myös nähnyt unta joskus, että Basti kuolee. Ja se oli mulle tosi rankkaa, koska tosielämässä rakastan sitä miestä todella paljon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.