Edesmenneen tapaaminen unessa lupaa hyvää. Vainaja voi myös tuoda unessa viestiä tai neuvoja.

19 comments

 1. Jatkuvasti näen unia kuolleista sukulaisistani, jotka ovat elävinä ja touhuavat, kuin eläessään?

 2. tanssin vajaa vuosi sitten kuolleen isäni hengen kanssa,olin itsekin ns.henkenä-isossa salissa,ilmassa pyörittiin ja tunsin isäni hymyilevän,iloitsevan.

  1. Taas viime yönä(30.6.14) näin isäni sekä paljon muitakin kuolleita,en tuntenut kuitenkaan näitä muita.Isäni siinä lopuksi tuli viereeni kuin osaksi minua ja tuntui lohduttavan.Mitähän onkaan tulossa.

   1. Nämä samat unet näköjään toistuu joka vuosi.Viime yönä taas tanssin isäni kanssa tangoa 3 kertaa haki,kysyi osaanko tämän,ihmettelin eikö muista että osaan.

 3. Entinen työnantajani vierailee unissani usein….mikähän asia häntä tai minua vaivaa ?

 4. Olen nähnyt kuolleesta ystävästäni joka murhattiin. Unessa tiedän hänen olevan kuollut, mutta hän salaa elää. Eikä hän voi tulla takaisin meidän elämään, kun kaikki me olemme jatkaneet elämää tässä maailmassa. Kumminkin hän on yhtäsamanlainen, kuin ennen kuolemaa. Yhtä elämää täynnä ja iloinen. Häiristsee mitä tämä merkitsee, kun olen nähnyt samaa unta muistakin läheisistä vainajista.

 5. Minä taas näen unia äidistäni, joka kuoli yliannostukseen kun olin lapsi. Ne vaan aina on sellasia, että äiti onkin ollut koko ajan elossa, mutta ei vaan aina jostain syystä halua mun tietävän sitä tai osaksi elämäänsä. Mistähän johtuu..

 6. Kaverini menehtyi noin vuosi sitten auto-onnettomuudessa Jyväskylässä. Näin viime yönä unta hänestä. Uni saattaa kuullostaa omituiselta, mutta näin se meni. Sain viestin Facebookissa, ja viestin lähettä oli menehtynyt kaverini. Säikähdin hieman, koska hän oli kuitenkin kuollut ja Facebook tili kaikella järjellä poistettu. Noh ainut mitä päähäni jäi unesta oli sanat jotka hän sanoi minulle “äidilläni on varmaan ikinä minua”.

  Juttelimme usein Facebookin välityksellä, ja se oli meidän tapa sopia milloin näemme yms. Olen nähnyt useita unia kyseisestä henkilöstä. Hän on ollut unissa muistini mukaan aina iloinen. Joskus olen nähnyt hänestä myös tuhmempia unia, joskus olemme vain hengailleet yhdessä. Ikävä onn

 7. Näin noin puolivuotta isäni kuoleman jälkeen näin unta, että kävelimme normaalisti ja juttelimme. Uni tuntui niin elävältä. Olin lähdössä kavereiden luo kävelemään, kunnes tajusin että isäni on kuollut. Käännyin itkien hänen luokseen takaisin ja jäimme vielä juttelemaan..

 8. edesmenneen mieheni kanssa riitelen ja herään tuskaisena – haluaako hän viestittää jotakin..

 9. Näin unta viime yönä, että olin menossa sammuttamaan tulipaloa mieheni, siskonpoikani ja kuolleen isäni kanssa. Isäni sanoi, että soitan sinulle sitten. Sen jälkeen hän katosi. Tuntui kuin isäni olisi halunnut lohduttaa minua ja ilmoittaa jostain. Kysyin siskonpojaltani, että huomasitko, että pappa käveli äsken meidän kanssa. Hän ei ollut nähnyt isääni. Tietääkö uni hyvää vai pahaa? Mistä asiasta isäni minulle ilmoittaa?

 10. Helpoin tapa edesmenneen on ottaa yhteyttä meihin unen kautta. Haluavat viestittää että kaikki on hyvin.

 11. Näin unta oman puolison kuolemasta/ Hänet kuolleena. Ruumishuoneelle viedesämme häntä, jäin hetkeksi yksin kylmiöön ja edessäni olleet 5 miestä heräsivät itkuuni. Oma mieheni ei ollutkaan näiden mukana. Missä ihmeessä.hän oli??? Muutaman päivän kuluttua (oletan näin uneni keskustelujen perustella) mieheni kuitenkin heräsi kuolleista ja palasi kotiin.

  Olin kuolin viestiä juuri kertomassa hyvälle ystävälleni kun ovi kävi. Näin myös unessa kuinka olin elvyttänyt miestäni. Mitä ihmettä tämä tarkoittaa? Mieheni elää.

  Muita vainajia en tuntenut. Ruumishuoneella oli kirja,jossa oli vainajien nimet lyhenteinä,oletan 3 sukunimen kirjainta 2-3 etunimen. Luin tätä ja koetin selvitää miehien henkilöllisyyttä. He eivät keskustelleet kanssasi. Yhdellä miehistä oli vanhan aikainen proteesijalka. Kaikkien kasvot näin selvästi.

 12. Viimeisen viikon ajan olen nähnyt edesmenneen mummoni unessa melkein joka yö. Mummo oli minulle tärkeä vanhankansan neuvon ja tuen antaja eläessään. Oletan, että hän jollain tavalla haluaa antaa tukensa minun tällä hetkellä todella henkisesti todella vaikeassa tilanteessa.

 13. Hyvä ystäväni kuoli 3 vuotta sitten. Jonkin ajan jälkeen näin hänestä unta. Ajelimme hänen autollaan ja keskustelimme asioista. Jäin kyydistä ja hän jatkoi matkaa. Tuntui sen unen jälkeen, että nyt tuli kaikki sanottua. Kaipaan häntä kovasti.

 14. Erään maatilan isännän vanha isäntä kuoli kuukausi sitten.Ja nyt hän tuli uneeni katsomaan että minun raha asiani ovat kunnossa.ja minä noukkiin kananmunia unessani.Tämä kyseinen vainaja seurasi minun tuohojani unessa välimatkan päästä.Ja hän ei sanonut sanaakaan hymyili vain.

 15. Pohdin suuntaa elämässäni ja käyn vaikeaa avioliittoon liittyvää tilannetta. Olen rakastunut toiseen naiseen ja haluaisin erota. Toissayönä muutamia vuosia sitten edesmennyt äitini tuli ensilmistä kertaa uneen. Hän oli onnellisen näköinen ja pyysi minua pitämään huolta lapsista. Hän oli lapsilleni erittäin läheinen ihminen ja olen vaistonnut ettei hän sisimmässään ole koskaan ollut ilahtunut mennessäni naimisiin nykyisen puolisoni kanssa.

 16. Viime yönä näin unessa isäni, joka kuoli jo 70-luvulla ollessani teini. Isä ei ole juuri koskaan tullut uniini; nyt puhuimme pitkään. Tunsin hänen äänensä, isä oli nuoruuden valokuviensa näköinen. Hän kertoi, että ei olekaan koskaan kuollut, vaan sydäninfarkti olikin vain erehdystä tms. Ihmettelin hänelle, miksi hän ei ole tullut “ilmottautumaan” vaan antanut koko perheemme surra ja äidille tavattoman työmäärän. Isä sanoi siihen: ” älä ajattele sitä , vaan tulevia asioita.” Isä halasi minua ja ajattelin unessa, että juuri tämmöinen syli on isän syli. Oloni oli tavattoman rauhaisa ja unen tunnelma lohdullinen. Samalla näin isäni äidin (kuoli 80-luvulla) sanovan isän takaa, ikään kuin kuolinvuoteeltaan: ” minä en halua arkkuun valkoista vaatetta.”
  Tämä uni oli toden tuntuinen, oudon hiljainen ja rauhaisa. Jää pysyvästi mieleeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.